Stadshunden

Aphrael trivs hur bra som helst i sveriges vackra huvudstad, och Tyresö är helt perfekt för hundar och hundägare med alla sina grönområden som man kan gå långa härliga promenader i.
Kitty och Aphrael kommer bättre än förväntat överrens, Kitty har satt klorna i Aphrael ett par gånger då Aphrael varit lite väl påflugen, men nu är det Kitty som bestämmer här hemma och Aphrael accepterar det.
På kvällarna ligger Aphrael och myser i matte och Andreas knän (tvärs över oss båda) medans vi tittar på Tv, på dagarna har jag och Aphrael varit ute på långa härliga promenader i sommarvärmen, men idag blir det städa, och mysa hemma bara, ute blåser det kallt och det ser ut att bli regn, var tog den underbara solen vägen?
Men nu ska matte gå och göra sig lite kaffe så hon orkar sätta igång med dagens måsten ;-)

 

Skärgården

Blev ingen utställning i sundsvall i lördags då jag vill träna upp hennes självförtroende mer innan jag ställer henne på en officiell utställning, vill ju ha bra kritik på henne hos skk, men hon blir ju mer och mer självsäker för varje dag som går, så nog kommer hon att få bättre självförtoende allt, bara hon får ta det i sin takt och hon får träffa mycket folk, nya miljöer bryr hon sig inte om ett dugg, bara hon får följa med så är hon nöjd men rulltrappor tycker hon inte om, hon kliver på och åker men man ser hur läskigt hon tycker det är, men allt handlar ju om träning och att bli van.

I lördags följde vi med Andreas till stugan i Oxelösunds skärgård, helt otroligt vackert där och Aphrael trivdes som fisken i vattnet, solen sken största delen av tiden men några regnskurar fick vi uthärda.
Aphrael badande i havet, sprang lös och lekte, jagade pinnar och satt på bryggan och tittade på vattenfåglarna som simmande förbi, vi åkte båt och vi tvåfotade drack vin och bara njöt av lugnet,, kan lova att Aphrael var smått trött på kvällen när det var dax att sova, tar tydligen på krafterna att ha roligt som hund.
Nicke (Andreas bror) tog med sig Aphrael på en riktigt långpromenad på lördagskvällen, ön där stugan ligger är skapligt stor, och Aphrael sprang och lekte hela prommenaden:)
Men med allt possitivt finns ju negativa saker oxå, som festingar, som jag snällt fick plocka från Aphrael, som tur är hade hon bara 2 stycken, men dom är ju så äckliga, är det någon som vet om man kan vaccinera hundar mot sjukdommar som fästingarna har?
Igår kväll kom vi dock hem på tok försent och Aphrael var så trött så trött att  hon nästan somnade sittandes på tunnelbanan, Aphrael kröp in i buren och somnade nästan direkt vi kom innan för dörren och jag inte var mycket piggare jag heller, jag somnade mitt i americas funniest animals.
I skrivandes stund ligger Aphrael i sängen och sover tungt, Har varit ut på en längre promenad för en stund sen, det är nästan sommar värme ute helt underbart.

     
Aphrael och Andreas på bryggan i oxelösund och i båten
     
Aphrael står och tittar efter killarna när dom åkte utan henne!
     
Aphrael på upptäcksfärd på  klipporna 


Vacker solnedgång över havet:)

Händelserik helg

Som rubriken lyder har vi haft en händelserik helg, kom hem sent från stockholm i fredags och igår fylldemin farbror år så det blev att åka upp till nysjön och fira honom, Aphrael sprang över hela vallen och visade Andreas vilka härliga vattenhål och bäckar man kunde bada i, vilken hon såklart gjorde blöt och lerig men lycklig hund.
Sen hem och grilla för att senare på kvällen svänga förbi Tess som hade 30 års kalas och sen ut åkte vi ut i skogen och tittade efter björnar, brorsan och Madde hade sett en hona med tre ungar i lamborn kvällen innan, vi såg dock inget annat än en hare men Aphrael var lika nöjd iaf, hon älskar ju att åka bil den hunden.
Kom självklart hem alldeles för senk såvid halv tre ramlade vi i säng för att sedan vakna av klockan som ringde 6:00 till och med Aphrael tyckte att det var alldeles för tidigt att kliva upp.
Men det var bara att bita ihop och gå upp ge hundarna mat och brygga kaffe för att sedan bli upp hämtad av brorsan och Madde halv 8, kom fram till Gävle dryga timmen senare.
Skönt att vi hade nummer 4 så vi hann varva ner innan det var dax att visa damen i ringen, Aphrael skötte sig riktigt bra, domaren fick fjäska och lirka lite innan hon fick känna genom henne, och tom tänderna visade damen utan problem, lite hopp blev det då vi skulle springa runt i ringen men efter 2 gånger gav hon upp och travade fint brevid matte.
Aphrael fick en slät 1:a då dommaren fick lirka med henne vid visningen, men jag är helt nöjd för denna utställning var bara träning(inofficiell).
Vi hade det iaf riktigt mysigt, med fika och trevligt sällskap i solen tycker det var så roligt att Fredrik, Madde och Andreas ville följa med oss, Andreas tyckte dock att när Aphrael var klar så var det inte lika roligt längre.

Matte lyckades därimot bli funktionär vid agillityn då dom var kort om folk, så kl 12 var det bara att flytta sig från utställningsringen till agillity banan, Aphrael fick hoppas några hinder, gå genom tunneln, hoppa genom däcket och gå på vikbrädan, brorsan hade anmält mig och Aphrael till agillityn, men Aphrael var så i varv då så det var bättre hon fick sitta med madde och fredrik och titta på när matte sprang och fixade hinder och Andreas tog kort.
Väl hem kommen från vårt äventyr gick vi alla tre och vilade middag, men när det var dax att kliva upp igen tittade Aphrael trött på mig och Andreas och la sig bättre till rätta och sov en stund till, jobbigt att vara på utställning tydligen;)

Aphraels omdömme lyder:
"Femenin helhet korekt bett, välplacerade öron, aningen ljusa ögon som stör uttrycket,
smidigkropp rör sig bra från sidan, aningen uppdragen buklinje.
Efter lite övertalning går det bra att känna genm henne, kämpa på med självförtroende träning."

     
Aphrael stormtrivs i Nysjön, i sommar kommer det gå får lösa på vallen;)

     
Som sagt lite bus var det i damen, men sen skötte hon sig bara bra

  
Mattes fina bebis som inte är så liten längre

     
Andreas läser MCM tidningen, Aphrael passar även på att mysa i mattes knä
innan det är dax att hjälpa till vid agillityn



Nysjön

I fredags var jag , Aphrael och pappa upp till sommarstugan där brorsan och Madde med hundar var över helgen, Nomi och Aphrael busade sig trötta som vanligt, dragkamp och lek, dom hann även gräva en fin lervälling bakom stugan mindra bra men hundarna var nöjda iaf.
Annars så händer det inte mycket här i dalarna, jag har hunnit bli ett år äldre och volontär jobbar på brukhundsklubben ibland, vilket är roligt man träffar nya människor och det finns en på klyubben somhar en svart kelpie så den måste vi undersöka närmare:)
Varje dag går jag och aphrael runt ellljusspåret så vi (läs matte) börjar få kondis nu oxå, Aphrael tycker det är jätte skönt, att få springa och bada i alla blöthål längs spåret.

Nu den 17 Maj ska vi på hundutställning i Gävle och den 23 Maj är det utställning i sundsvall,  svenska kelpie klubben som håller i den och dommaren är från australien så lite nervöst kommer det ju bli, men så roligt, mer rättvis bedömning kan man ju knappast få:)
Så Arvid då får du ta med dig din familj och komma och hejja på oss, be husse maila ( [email protected]) så skickar jag över mitt mobilnummer;)


     
Den där träbänken i bakgrunden på bilderna,
finns inte mer det var 2 vovvar som sprang in i den och den håll inte för det


Busiga vovvar som tycks ha hur mycket energi som helst





RSS 2.0