Valpkurs

Ja idag har vi varit på första kurstillfället i valpkursen, vi började med att lära känna varandra lite och gick igenom kursupplägget, sen var det dax att hämta hundarna, 8 stycken valpar och unghundar i varierande ålder, dom flesta var dock runt 6 månader.
Vi började med följa, att hunden ska följa efter ledaren(mig) utan att bry sig om dom andra hundarna, vilket inte var allt för lätt, men en vild kelpie som ville leka och skälla ut dom andra deltagarna, men efter en stund så kopplade hon att följer jag matte så får jag ju godis och gos, sen så gick hon väldigt fint och höll bra ögonkontakt, andra momentet var hantering, vi skulle då sätta oss i ring och få hundarna att koppla av, vilket gick betydligt bättre då Aphrael tycker det är väldigt mysigt att sitta i mattes knä och gosa, sen var det dax för lite kontaktövning, vilket inte alls gick, Aphrael tittade på allt utom matte, men hemma är det inga problem med att söka kontakt för att sedan få godis, så hon tröttnade väldigt fort på den här övningen, så hon och jag körde följa istället. Det var väl det vi gick igenom idag,och i läxa fick vi kontakt sök.
Nu kommer ju jag och Aphrael att missa nästa gång då jag är i turkiet, men det får gå ändå, det jag hoppas på mest med kursen är att få Aphrael att acceptera att andra människor hanterar henne så som på utställningar, så nu blir det ingen mer utställning för våran del innan hon är helt trygg i att hanteras av andra, så att det inte blir fel.
Vi skulle ju ha åkt till sundsvall den 12 oktober, men den ska jag eller rättare sagt ronnie få ringa och avboka.

Men nu måste jag verkligen göra ett ryck här om jag ska hinna med allt innan jag åker i morgon, så nu får ni ha det så bra så ses vi inte på 1 vecka.

   
Hundkurs och tröttis tjejen

2:a rabies vaccinationen

Matte är mycket piggare och Aphrael börjar bli uttråkad, men idag hade hon nog hellre legat i soffan och tittat på tv med matte istället för att få vara med på dagens äventyr hos vetrinären.
Det har redan gått tre veckor sedan Aphraels första rebies vaccination så idag var det dax för andra sprutan, en lycklig kelpie flyger in i bilen på förmiddagen idag, tror dock inte att hon varit lika lycklig om hon visste varför vi skulle åka bil.
Kl 13 smått stressade kommer vi in i väntrummet på östersundsdjursjukhus, ställer fröken på vågen, 14,4 kg väger hon, anmäler henne i receptionen medans Aphrael undersöker varje påse från hill´s grundligt och bjebbar lite på en läskig finnspets som precis kommer in, får sitta och vänta i 20 minuter innan sköterskan äntligen kommer.
En lika lycklig kelpie som alltid följer snällt med vifftande svans in i undersökningsrummet, men sen är det STOPP, inte ska hon upp på bordet inte, och inte heller ska den där läskliga människan (sköterskan) få kolla var chippetsitter med den där hemska prylen, efter massor av lirkande och minst lika många tillsägningar hittar sköterskan chipet på höger sida, men inte var det klart där heller, när Aphrael upptäcker det så har jag plötsligt en väldigt liten hund som klättrat upp på mig och försöker komma bort från den otäcka människan med sprutan, jag lyfter vänligt men bestämmt ner en väldig olycklig hund på undersökningsbordet igen, och klappar och pratar lugnt samtidigt som jag håller henne i ett stadigt grepp, och husse står framför och och lockar henne att titta på honom, äntligen är vi klara och Aphrael är lycklig igen och hoppar runt, glatt tuggande på godis.

Ikväll däremot har jag tre mindre lyckliga hundar här hemma, då jag tillbringat kvällen med att packa inför turkietresan, Aphrael och Ikaroz har bokstavligen trampat mig på föttrena hela kvällen, och Zacke är olycklig för att Aphrael inte vill leka, han struntar väl blanka f-n i om matte ska åka bort bara han slipper följa med.

Imorgon är det valp och unghundskurs, ska bli så roligt:)

 
Måste ju visa Aphraels nya leksak, mycket rolig tydligen :)

Kelpin = Soffpotatis

Jo tydligen så kan en kelpievalp på 6 månader ligga och mysa på soffan en hel dag, matte är lite sjuk så Aphrael och jag har legat på soffan och tittat på Sex and the city hela dagen, ja självklart har Aphrael varit ute och kissat oxå.
Så här hemma är det soffan, choklad och the som gäller, tur att fröken bus verkar uppskatta Värmen från kaminen mer än den ruggiga hösten ute, annars hade matte inte haft så roligt.... Febern har tagit bort orken att göra något, så mys är allt som står på schemat idag...

Utställning i Valbo

Jo idag var vi på utställning i Valbo, kom dit 8:55 bedömmningen började 9:00, smått stressad då Aphrael var andra hunden ut i ringen, Hinner lagomt byta koppel och få fast nummerlappen sen var det bara att gå in i ringen.
Vilket så klart resulterade i en sjövild bustjej som inte alls ville ställas ut, hon ville leka och busa, så hon hoppas, stutsar och försöker sig på att ta mattes jackärm, varvet blev såklart under all kritik men lika lycklig var Aphrael för det.
Sen skulle dommaren göra ett försök att titta närmare på henne och känna igenom kroppen, JA!!! tyckte Aphrael du vill leka med mig hopp och studs ner lägger sig i "anfalls" position och hoppas undan domarens försök att titta på henne, vid det här laget hade mette get upp hoppet, jag var helt säker på en diskvalifisering....
Men vi fick en slät 1:a och  ett rött band iaf, Dommarens utlåtande av fröken bus blev:

" Välbygd tikvalp, femenint huvud och uttryck,bra öronsättning, bra nosparti,
vacker hals och rygglinje, lite brant kors, välvinklad bak, svårbedömda rörelser,
vill inte låta sig hanteras."


Men vi hade det ganska bra i alla fall;)


Fin puts...

Idag har vi verkligen varit lata här hemma, de enda anstängande som jag gjort idag är att varit på körskolan och sen på kontoret och kollat shemat, då procenten inte stämde, veti fan vad jag hade druckit när jag gjorde schmat.
Aphrael fick följa med och göra husse sällskap medans han skjutsade runt mig.
Men ikväll efter långprommenaden så ska Aphrael få en omgång i duchen, klippa klor och göra rent öronen, så hon är fit for fight på lördag då vi ska på utställning, skulle ha duchat henne igåt egentligen eftersom pälsen blir finast om dom duchar 3 dagar innan, men gårdagen gick ju inte riktigt enligt mina planer.

Men nu ska jag gå och packa så allt är klart när vi ska åka imorgon, jag ska ju köra halkbanan innan oxå, så då är det skönt om jag slipper stressa ihjäl mig för att vi ska komma iväg i tid, och Aphraels bur har inte heller kommit så jag är grymt missnöjd med grand-pix just nu, dom lovade att jag skulle ha den redan igår ju, ska ringa och gnälla imorgon och hoppas verkligen att den kommer imorgon.

Gråtfärdig....

Dagens skogsprommenad slutade inte riktigt som i tänkt oss, Ikaroz fick upp spår efter något och drog iväg, men vi tänkte väl inte nått mer på det han brukar ju göra så och sen komma tillbaka när man visslar till,men så var inte fallet idag.
Vi gick hem med Aphrael och Zacke och Ronnie gick tillbaka och letade efter honom, efter ca 30 minuter kom Ronnie tillbaka igen utan hund, tog bilen istället för att se om han såg honom efter vägen, men icke.
Jag ringer till polisen och anmäler honom försvunnen ifall någon hittar honom eller att han sprungit lång bort,
Klär  sedan på mig och följer med ut i skogen igen går in där Ikaroz försvann efter spåret och går genom snår och sly, ropar och visslar, efter ett tag hör jag något komma mot mig, ni kan tro hur glad jag var när en skitig men glad Ikaroz kommer ut ut snåret, alla tankar och hemskheter man målar upp i sin fantasi.
Som tur var gick det bra denna gång, lite rivsår var allt han hade, men detta vill jag aldrig vara med om igen, denna ångest, tänk om han blivit björnriven, drunknat i nåt myrhål eller fastnat med halsbandet och strypt sig,eller om någon lurat in honom i bilen och tagit honom så att man aldrig skulle hitta honom igen....

Monstervalpen attakerar igen

Visst är det charmigt med hundvalpar, inte just nu kan jag lova, Har ju jobbat natt och lägger mig och sover när jag kommer hem, 3 timmar senare vaknar jag av att nån försöker dra av mig täcket, kollar upp och upptäcker att nere i fotändan står en överlycklig valp och viftar på svansen och hela sängen är full av stoppning från mitt täcke!!!
Gissa om jag var imponerad, klev upp och stoppade in den lilla marodören i sin bur och lägger mig och sover igen.

Hinner inte mer än kliva upp, gå ut med henne och ska precis dricka kaffe då kommer vilden i fullfart med min sko i munnen, Hon är så charmig just nu, eller inte...Tur att det går över.

På fredag åker jag och Aphrael till Dalarna, ska sova hos Gina och Giza sen på lördag så ska vi till valbo BK på hundutställning med våra små marodörer, Hoppas det går bra denna gång med:)

Just ja fick ju korten från Jonssons idag oxå från utställningen i Rättvik, jag blev jätte glad tills jag öppnade kuvertet och ser att korten inte alls är bra, dålig ljussättning och ser allmänt amatörmässiga ut, skulle kunna ta bättre bilder själv och framkalla för en 10 del av priset, är så sjukt besviken, ska ringa och klaga men ska trots att bilderna var dåliga behålla en, det var ju ändå första utställningen...

Monstervalpen

Sitter på jobbet i skrivandets stund, fick just ett mess av maken där det står att Aphrael har tuggat hål i mitt täcke och spridit ut stoppningen i sängen, *morr* När förvandlades hon från söt liten bebis till monstervalp som tuggar på allt mjukt och masakerar stoppningar i div material....
Men det är bara att ta ett djupt andetag, räkna långsamt till tio och sedan fortsätta, som tur är så går ju tuggperioderna oftast över fort även omdet känns som en evighet när man är mitt uppe i det.

Nu kaffe, marabou chocklad och sex and the city (om 5 minuter) Är ganska skönt att jobba natt egentligen:)

Allt på en gång

Fick brev från studiefrämjandet idag angående en valpkurs som jag sökte innan jag ens hämtat henne, brukar ju vara sån kö till valpkurserna. Hursom helst så fick jag via mail en bekräftelse att jag kommit med i maj, sen har jag inte hört något mer så jag har minst sagt varit lite sur och besviken på östersunds BK, men idag kom ialla fall inbjudan till kursen, bättre sent än aldrig, i bervet ber dom om ursäkt att kursen blivit fördröjd, men en av instruktörerna hade pga personliga skäl inte kunnat ha kursen tidigare, så nu börjar jaag och Aphrael valp/unghundskurs den 18 september, den 19 åker jag till Turkiet en vecka på välbehövd semester, med dåligt samvete för att jag kommer missa ett kurstillfälle.

Idag har jag ringt till grand-prix för utställningsburen och tillbehören som jag beställde den 18 augusti har förtfarande inte kommit, leverans tiden ska vara 2-3 arbetsdagar, det visade sig att tryckeriet har semester så dom har inte kunnat trycka Aphraels namn på buröverdraget, dom skulle iaf skicka buren och alla tillbehören (inte buröverdraget) på måndag så har jag varorna på onsdag eller torsdag, så nu hinner jag iaf få buren innan utställningen den 13 september.

Sen har jag även ringt till Hundstudion, JO-foto i skärholmenför fotona från utställningen i Rättvik den 17 augusti har heller inte kommit det skulle ta 2 veckor, men domhar jag inte fått tag på så jag lämnade ett medelande på telefonsvararen, hoppas dom ringer upp idag.

Nu ska jag ringa vidare,till östersundsdjursjikhus denna gång och fråga ut dom om rabies vaccinationen och vaccinationen mot inälvsparasiter som Aphrael fick den 26 Augusti, kommer nämligen inte ihåg vad domsa allt, men jag vet att hon ska ha nästa rabies spruta tre veckor efter den första...

Sen måste jag sätta mig med körkorts teorin, har ju tid för teoriprov och uppkörning, men när det är tänker jag inte berätta, men det ska bli skönt när jag inte längre behöver förlita mig på att Ronnie kan skjutsa på div utställingar och annat.


Första blodspåret

Aphrael skötte sig superbra på spåren jag lagt åt henne, Jag la 2 stycken raka spår på 6-10 meter styck, ett kortare på åkern här utan för som hon fick börja med, lät det ligga ca 15-20 minuter innan jag gick och hämtade henne.
Hon visade intresse direkt även omhon inte riktigt förstod sök, men det kopplade snabbt och nosen blev klistrad mot marken.
De andra spåret la jag ut i skogen på andra sidan vägen, det fick ligga ca 45 minuter innan jag lät henne gå det, islutet av detta spår fanns en bit (15 cm) av en älgskonk, här fattade fröken bus direkt vad det var frågan om och sökte både noggrant och lugnt, hon verkade tycka det var mycket roligt att jobba med nosen så fler spår kommer det bli. Kan inte förstå hur himla duktig Aphrael är och så lätt att lära,hon tycker allt är roligt och är nöjd så länge hon får vara med:)

Just nu ligger en nöjd valp ute på gräsmattan och tuggar älgben för glatta livet, och matte ska snart gå ut på spår med Ikaroz som förövrigt ska gå anlagsprov i eftersök, han älskar att spåra.

     
Första spåret ute på åkern
   
Andra spåret i skogen
 
Just nu, en nöjd och glad valp


Morr...

Idag när jag vaknade, har jobbat natt, sitter Aphrael i sin bur hon var lös då jag gick och la mig halv 8 imorse, när jag sedan kommer ut i hallen och möter maken i dörren så frågar jag varför han stängtin henne.
Det visade sig att Aphrael hade roat sig med att tugga sönder madrassen till hundbädden samt hörnet på hallmattan, Odjur hon har ju inte direkt tuggat på något innan, så för att vara ärlig så gick jag mest och väntade på att hon skulle börjamed det isamband med att hon bytte tänder, men det kom nu ist. Hittills har hon tuggat sönder mitt täcke+påslakan, ett litet hål mitt på, hörnet av överkastet och nu hallmattan och madrassen till hundbädden, så egentligen så har jag klarat migt bra om jag gämför med dom andra 2 monstren vi har, Ikaroz tuggade i sig en byrå och mina bröllopsskor när han var liten och Zacke gav sig på interiören i hallen, lister och golvvärmen samt en köks stol. Så jag måste säga att änså länge så har Aphrael skött sig riktigt bra.... Hoppas nu bara att det inte finns något mer som hon anser smaka extra gott.

Nej nu ska jag ta och göra lite nytta, ska bla lägga ett valpspår åt Aphrael och damsuga, vi har en ryamatta av hundhår på golvet, zacke fäller massor just nu:( 

Regn och rusk

Fy tusan vilket tråkigt väder det är, har varit fint väder hela helgen, men idag då jag hade tinat upp blod och tänkte lägga ett valpspår åt Aphrael så regnar det och blåser.
Och det är ingen idé att försöka låta Aphrael prova spår nu, hon gillar inte regn alls, precis som matte, så nu sitter vi inne istället och har gjort upp eld i kaminen så det blir varmt och mysigt, Fast Aphrael tyckte vi var bra konstiga som stoppade in "hennes" tuggpinnar i den svarta lådan (kaminen) hon satt och vred huvudet fram och tillbaka och såg riktigt funderasm ut.

 
Här om dagen i skogen

   
Husse är bra konstig som eldar tuggpinnar

RSS 2.0