Det blir visst långt mellan uppdateringarna...

Aphrael har träffat en ny kompis som bor här i huset, han är en shetland sheepdog på 1.5 år, dom busar och har roligt, men Seke är fortfarande favortiten att leka med.
Annars så går Aphrael fot lös och lydnaden har blivit mycket bättre överlag, vi var ner på brukshundsklubben i helgen och lät henne leka och tränade henne på fot trots att det var hundträning på stora planen, det gick över förväntan och framme vid planen fick Aphrael sitta och titta på när dom andra hundarna tränade hon fick även sitta still medans det gick förbi 2 hundar på 1,5 meters håll det var inga som helst problem.
Hundmöten har också blivit så mycket bättre, hon drar inte lika i kopplet och skäller inte längre utan gnäller mest och tittar längtande på hiunden vi möter.
Dock finns det en rottvailer i huset som hon inte klarar av, han är 10 månader och vill bara leka, så vi ska släppa dom på planen nån dag så domfår lära känna varandra och leka av sig lite så ska det väl inte vara några problem längre.

Jag har fått mail av Dogma om ett seminarium i hundar och vargars beteénde- myter och fakta, den låter utan tvekan mycket intressant men kostnaden är 750 kr per person och det är lite väl dyrt tycker jag, så  vi får väl se hur jag gör.


Gott Nytt 2010!

Ja så har ännu ett år passerat, tycker åren går allt fortare...kanske har med åldern att göra?

Igår var vi på nyårs middag/fest hos vänner, och Aphrael väckte nyfikenheten hos en av katterna som inte kunde ta ögonen från den konstiga saken i hennes kök, efter ett tag vågade hon sig fram och nosa på Aphrael som satt blickstilla, tur att Aphrael verkar ha lärt sig förstå katter.
Dock blev Aphrael stressad vid tolvslaget då det smällde fyrverkerier överallt, hon bryr sig inte om när det smäller några här och var men allt på en gång tyckte hon inte om, så det var tur att hon var med så hon inte suttit hemma själv när det började.
Så fort det slutat smälla hela tiden tog det någon minut innan hon varvade ner och la sig och sov igen, hon fick tom tillåtelse att vara i soffan av värdinnan så där mös hon gott resten av natten, när vi begav oss hemåt med nattbussen så var klockan halv 5 så idag är vi trötta allesammans.

Hoppas ni alla haft en bra nyårsafton och att era hundar/katter och småbarn inte mått dåligt av fyrverkerierna som smattrade i natt.


 

 


RSS 2.0