Plötsligt händer det....

Har just klippt korna på Aphrael och som ni kanske minns så är det ingen favorit precis, men idag då gick det jättebra:)
Självklart försökte hon slippa undan men det gick snabbt över och hon låg snällt i mitt knä medans jag klippte alla klor på henne....var ju smått orolig att hon aldrig skulle acceptera det, men nu verkar det som hon finner sig i behandlingen och tur är väl det, i övrigt så är det och har aldrig varit några problem heller att kolla tänderna, öronen, göra rent öroneneller undersöka trampdynor osv.
Så nu närhon finner sig i att klippa klorna oxå så är allt helt perfekt:)
Men nu ska matte, Aphrael och alla andra gå och sova, God natt och sov gott imorgon är en ny dag med nya upptåg

Älghälga....

Jo det skulle vara jämtlands största och roligaste markanad, älghälga som den så fiffigt heter i svenstavik ni idag och imorgon, vilket skämt, vi åkte dit idag och såg framemot en mysig marknadsdag, med mycket jaktsaker (älgjakten börjar här uppe på måndag nämligen)  men så fel vi hade, det var mindre än torgförsäljningen under vår/sommar halvåret  i Gävle.
Men man får väl se det från den ljusa sidan, Aphrael och Zacke fick iaf miljöträning, kolbulle, torkat renkött och annat gott...
Nu ska jag titta på film och mysa med blöta hundar i soffan, jo dom ska väl egentligen inte vara i soffan, men det är ju så mysigt:)

Gott och Blandat

Här rullar livet på som vanligt, fick brev här om dagen från Öbhk att utställningen på Östersundsbrukshundsklubb var inställd på grund av för få anmälningar, tråkigt jag som hade sett framemot att ställa Aphrael på hemma plan, men det blir kanske en annan gång.
Vi ska däremot till valbo bk den 13 september och stla ut fröken bus, så då hoppas jag det går bra för henne igen, annars så får vi ta nya tag:)
Idag har vi som vanligt varit ut på våran obligatoriska skogsprommenad och Aphrael oxh Ikaeoz har fått nya leksaker, (som zacke kantugga sönder,) dom fick en varsin mjukisdjur med pip, en igelkott och en kanin samt en aktiveringskula som ingen avdom tyckte var så rolig, men mjukisdjuren var klara vinnare iaf.

Zacke däremot var på älghunds utställning igår och fick första pris, HP och kom tvåa i konkuransen, så det var riktigt roligt då vi inte har haft så stora framgångar på utställingarmed honom.

Imorgon ska Aphrael till vetrinären och få rabies vaccination då jag hoppas kunna ställa henne på EUW som anordnas i Dublin i maj 2009, sen blir det väl förhoppningsvis även World dog show 2009 oxå, men en sak i taget nu.

Nu ska jag nog ta och hoppa i duschen imorgon väntar jobbet igen.

   

 
Visst är hon söt:)



HP, BIR och BIG reserv

Som ni kanske förstår så gick utställningen över förväntan, Aphrael fick Hederspris samt best i ras och gick vidare till finalen där hon kom Best i grupp reserv, så matte är mycket stolt och nöjd med dagen och det är nog Aphrael oxå, busen ligger i skrivandets stund i sin bur och sover gott.
Aphrael fick möta min svägerskas vita herdehund, Giza i finalen, Giza kom BIG 3:a, så vi är alla nöja med hur dagen blev :)

Aphrael skötte sig mycket bra i ringen,  lite hopp och bit i kopplet, men annars så travade hon bra, Dommaren var lite läskig, men det gick snabbt över, och Aphrael lät sig snällt bli genom känd och tänderna var inte heller några problem, och jag som var så orolig för hur fröken skulle reagera på dommaren då hon är så skeptisk mot okända, men hon var så  duktig *STOLT*
I finalringen däremot, då hade fröken bus tröttnat och ville leka istället så hon hoppade, studsade, bet i kopplet och la sig på rygg när vi försökte trava i ringen, monstervalp, men det gick ju bra ialla fall, domaren sa till Aphrael att nu ska du bara lära dig trava fint oxå så kommer det här gå bra det.

Dommarens omdömme:

" 5 månader tikvalp korrekt bett, ögon och öron, god hals och skuldra,
  stark rygg, korrekt ansatt svans, goda vinklar fram och bak,
  Rör sig med härliga rörelser runt om.
"


   
 

Härligt härligt....

Yes! jag har lyckats bli ledig på söndag så nu kan jag följa med på Aphraels första utställning, Jag måste ha världens underbaraste arbetskamrater dom ställer upp i alla lägen:)
Ville bara berätta det, nu ska jag gå och sova imorgon är en ny dag och nya äventyr väntar :)
Sov gott!

Long time no see

Ja här har det inte hänt så mycket, Aphrael har tappat valptänderna så det kliar i munnen på henne, skulle ta kort på den tanlösa valpen men det gick inte.....hon är bra söt iaf.
I helgen var vi i dalarna hos svärföräldrarna, då Zacke skulle ställas i Rättvik på älghundsutställningen, han fick ett andra pris:)
Sen fick zacke även prova på den mekkaniska björnen dom hade oj va duktig han var...husse var mycket stålt och mate med för den delen.
Aphrael var med och hon skötte sig jättbra, men dom uppstoppade djuren som dom hade utställning på var mycket läskiga så dom fick en rejäl utskällning av henne....det var ju siljan game fair så mycket hundar var det, och Aphrael brydde sig inte om dom alls, förutom karelarna dom var hon osäker på, så då bjebbade hon lite, men Rex en vit älghund som svågern har blev en klar favorit, dom lekte och busade på som tusan.

Nu den 17:de ska Aphrael på sin första valputställning, matte är lite nervös för hon ogillar ju nya människor så vi får väl se om hon skäller ut dommaren, men man fär hoppas på det bästa.
Själv kan jag inte följa med för det var ingen som kunde jobba helgen, så jag får sitta häruppe och vara nervös när husse åker ner till dalarna igen, utställningen anordnas av nedansiljansbrukshundsklubb, och har jag riktig tur så kan Madde ställa henne, hon är så duktig på handling, så nu hoppas jag på att Aphrael inte har samma tid som Åde och Kaxa, för då får husse ställa henne.

Annnars så sköter sig busvalpen exemplariskt, om man bortser från att överkastet är gott att tugga på, men hellre de än skor eller väskor.
Miljöträningen går jättebra, värre är det med koppelträningen, men det är mattes fel som ihar henne lös, men nu måste jag börja träna koppel på allvar här, annars finns det risk att hon blir som Ikaroz och inte kan gå fint i koppel, men lös kan han gå hur fint som helst, men vad hjälper det, ibland måste man ju ha koppel.

Sen den 6:e september säller jag ut Aphrael här i Östersund oxå, måste ju träna på utställningar om hon ska kunna bli champion ju ;)

Nu ska jag ta och göra lite nytta så ska jag försöka bli bättre på att uppdatera här oxå...

RSS 2.0