Lekhelg med Nicke

Vi ska åka till Köping över helgen och hälsa på Andreas föräldrar och Nicke som Aphrael tycker så mycket om att leka med, så vi kommer med största sanolikhet att ha en väldigt trött kelpie efter denna helg.
Bara massor med lek, bus och mys kan det bli bättre?
Matte ska se till att komma ihåg att packa med kameran för nu har det blivit lite väl dåligt med bilder på frökenbus.



Första dagen...

På dagis för mattes bebis och det har gått jättebra, hon såg lite funderande ut när jag gick i morse men det tog inte många minuter efter att jag gått som hon anpassade sig och accepterade läget.
Dock hände det en olycka när vi skulle hämta henne, hon var lycklig och uppspelt så det blev en liten pöl på golvet, bara att torka upp inget mer med det.
Nu är hon dock utslagen och ligger i sängen och sover sött och kommer nog fortsätta med det ett bra tag till.
Det känns jättebra att det gick bra och att Aphrael inte mådde dåligt av att vara på dagis för då behöver jag aldrig oroa mig över hur jag ska lösa det med hundvakt när både jag och Andreas jobbar om dagarna.
Nu ska vi försöka klura ut nån middag här hemma och sen bara mysa resten av kvällen.


Inget blir väl som man tänkt sig

Pga sjukdom på jobbet får Aphrael börja på dagis redan i morgon ist för den 25:e tur att det gick bra att hon började tidigare annars vet i f*n hur vi löst allt, för hon kan inte vara med Andreas där han är nu heller.


Snart så....

Den 25 November börjar Aphrael på hunddagiset, hon kommer gå halvtid och om extra dagar behövs så får hon vara där för 200 kr per tillfälle.
Imorgon ska vi dit och skriva kontrakt och sen så är det bara att hoppas på att det kommer fungera med frökenbus på hunddagis, men jag tror inte det kommer bli några problem hon har ju så lätt för att anpassa sig till nya saker:)


Brandvarnare

Har just skickat iväg en intresse anmälan till Dogma om att eventuellt gå kurs i brandvarning, där hunden lär sig varna vid brand.
Tror det kan bli ganska intressant och Aphrael får använda huvudet;-)
Kursen är en helgkurs som hålls den 5 och 6 Juni 2010 kl 10:00- 15:30.

Citerar info om kursen från dogmas sida;

"Kurs i Brandvarning

Lär din hund att varna vid brand!

Rolig och nyttig träning för dig och din hund och på köpet får du en livräddare. Här går vi genom hur du tränar din hund att varna för brandrök – kort sagt att brandsäkra ditt hem. Genom enkla steg-för-steg-övningar – utan speciella förkunskaper – tränar vi din hund att larma för rök och brand, innan den mekaniska brandvarnaren hinner reagera.
Anders Hallgrens bok “Livräddaren på fyra ben” ingår i kursen."

Nu ska vi passa på att njuta vidare av helgen, och Aphrael ligger nöjd och tuggar tuggben :)



ABC- första hjälpen för hunden

Torsdagen den 26 noveber kl 18:30- 21:00 är jag och Aphrael på ABC- första hjälpen för hunden kurs på himmelska hundar.
Det ska bli riktigt intressant och lärorikt:)

Citat från sidan:
"Vet du vad du skall göra om din hund slutar andas?
Det, hundens ABC (första hjälpen) och mycket annat får du lära dig på Himmelska Hundars kvällskurs i hundsjukvård torsdagen 26:e november kl. 18.30-21.00
Lärare vid denna unika kurs är Stefan Karlberg som är utbildare för försvarsmaktens hundförare.
Pris 295 Kr. I priset ingår matig höstsoppa med grillad macka,dryck och fika med hembakat.
Vi har bara ett fåtal platser, så först till kvarn!
" Slut citat
Himmelska Hundar,
Hedinsgatan 13, invid Tessinparken
08-783 77 20


Inskolning...

Var ju och hälsade på hos hundblick igår och det verkar superbra på alla sätt och vis, trevlig personal och lekfulla hundar(dom vi hann träffa iaf) Aphrael blev satt på plats av förståndarens appenzeller senner en 11 månader gammal dam som beter sig som just en gammal dam, och Aphrael fann sig i att åka ner i rang.
Till Aphraels stora lycka fanns där en golden, Aphrael har ju en förkärlek till just golden så hon var lycklig när huus kom och hämtade den för då kom den ju ut ur rummet och fick hälsa.
Sen fanns där även en portugisisk vattenhund som Aphrael tyckte var super läskig för han var så framfusig och såg ju nästan ut som en kungspudel, men efter några varv av nosande och katt och råtta lek så blev det fart på frökenbus och leken var i full gång:)
När vi kom hem och Aphrael fått middag så gick hon och la sig och sov, mycket intryck på kort stund för mattes bebis.
Vi var ju dit på eftermiddagen kl 17 så dom flsta hundar hade ju hunnit gå hem, vilket oxå var planen så hon skulle få lugn och ro vid besöket.
I nästa vecka ska vi dit och hälsa på och skriva papper sen ska jag kolla om jag kan lämna Aphrael där i nån timme en dag då jag är ledig så hon får en mjukstart.
Sen kommer hon att gå på dagis mellan 2 och 4 dagar i veckan, tror det kommer bli nyttigt och lärorikt för henne att träffa mycket hundar och människor så kanske hon blir lite mer självsäker på köpet oxå:)

Och sen börjar vi ju på kurs på söndagar så då blir det ännu mer social träning och lydnad, kursen börjar ju dock inte förän den är full vilket kan ta 1 vecka eller 1 månad, men jag tycker om att det är på söndagar för då är jag alltid ledig och vi behöver inte missa något kurstillfälle bara för att jag måste jobba.


Fortsättningskurs

Nu är Aphrael anmäld till fortsättnings kurs i lydnat på tyresö brukshundklubb, kursen börjar så fort den är fullsatt och kommer vara på söndagar mellan kl 15:00 och 16:30 uppdelad i 8 tillfällen.


Hunddagis

Saker blir inte alltid som man tänkt sig, lade in att jag bara ville jobba kväll/natt på nya schemat men fick bara dagtid så igår kväll satt jag och Andreas på nätet och letade efter hunddagis i Tyresö och vi hittade faktiskt 2 stycken var av ett ligger 10 min härifrån (hundblick) och dom har platser kvar!
Så på fredag kl 16 det blir kl 17 ist (för andras ville också följa med) ska jag och Aphrael dit och hälsa på för första gången sen börjar hon väl där, om det verkar bra vilket jag verkligen hoppas, nu i slutet av November eller början av december.

Just ja alla hundkurser på tbk är fullbokade så någon kurs blir det inte just nu iaf:(

Lek och bus

Igår eftermiddag var vi ute på planen här utanför så Aphrael skulle få springa av sig lite och lyckan var total då grannen kommer ut med sin lilla labbevalp på 5 månader det var fullt ös medvetslös som gällde.
Båda hundarna var helt vilda och lekte jättefint tillsammans.
Självklart glömde jag kameran men jag försökte ta några bilder med mobilen som blev så suddiga att dom inte går att använda, nästa gång ska jag komma ihåg kameran.

På kvällen verkade Aphrael loj och vi trodde hon var trött efter leken bara, men rätt som det är kräks hon ganska mycket i sängen, och vill inte ha någon mat.
Hon bara sov och ville inte ens gå ut så jag fick tvinga ut henne på kvälls kissning, blev bara utanför dörren, sen gick hon in och la sig igen.
Idag är hon sig själv igen så jag undrar vad hon hittade att äta ute igår något som inte var så nyttigt för en liten kelpie, skönt är att jag jobbar natt och kväll denna vecka så hon inte behöver vara själv ifall det skulle vara något allvarligt med henne, men det tror jag inte.



Aphrael tittar på topdog med matte,
och på kvällen låg hon och sov på Andreas efter att hon kräkts:(




Aphrael = 08...

Jo så kan man nog kalla det, matte sökte ett timmjobb i sthlm och fick 60% istället, så nu bor vi mer eller mindre i sthlm hos Andreas.
Ska försöka hitta en egen lägenhet om jag kan få mer än 60 % för det blir ju tyvärr inte så mycket att vi har råd att bo själva jag och frökenbus.
Tur är det iaf att jag nästan kan bestämma själv vilka tider jag vill jobba så det blir mycket kvällar och nätter då Aphrael kan vara hemma med Andreas, hon kan iof vara med honom på jobbet om dagarna då vi båda jobbar dag, men hon tycker nog det är skönare att vara hemma.
Just nu ligger hon hopkurad på kuddarna i sängen och sover efter en promenad i snöblandat regn vilket hon inte uppskattade alls, hon försökte vända och gå in igen då vi kom utan för dörren.
Dessutom fäller hon som skjutton just nu, kan borsta henne hur mycket som helst utan att det blir mindre så en timme efter man damsugat ser det ut som vi har en brun heltäckningsmatta i hela lägenheten.
Annars händer det inte så mycket för oss just nu, har hittat var Tyresöbrukshundsklubb ligger så jag ska ta och kolla om dom har några kurser som vi kan gå, och förhoppningsvis träffa lite roliga kompisar hon kan leka med.
Sen ska jag ta med mig Aphrael till stan nån dag och kolla om vi kan hitta till himmelska hundar, och se vad det är för något.
Nu ska vi ta och gå och köpa hundmat så frökenbus slipper svälta...

RSS 2.0