Blodprov och sjuk sessa

Aphrael var till vetrinären i torsdags och tog blodprov för att se om hon bildat tillräckligt med antikroppar mot rabies, vi får svar om nån vecka på provet.
Det går bättre och bättre med fröken bus och nya människor, och vetrinären var så duktigt och mutade Aphrael med godis tills hon blev lugn, då var det brar att raka frambenet och sedan ta provet och Aphrael var helt lugn hela tiden.
Idag har dock Aphrael kräkts hela förmiddagen och ville inte äta frukost, men nu på kvällen blev hon sitt vilda jag igen och åt ris och kokt torsk med god aptit hon fick även lite kulor i blandningen.
Men lugnet varade inte länge innan Emelie började gnälla om att hon var trött, mådde illa och frös, tog febern på sessan som visade sig ha 38,9 i feber, hon sover i min säng inatt, hoppas den inte stiger mer.
Annars så har vi haft en mysig helg med tacos, kalle i chokladfabriken och bowling på Wii, nu har sessorna lagt sig och  sover gott.

   
I måndagskväll när jag kom hem från sthlm,
tror nästan dom saknat matte;)

 
Aphrael var bara lite sotis på Emelie,
hon skulle oxå va med och busa.

Saknat matte...

Jo jag var ju i Sthlm i helgen, hade det jätte bra på alla sätt, men fick mess av Ronnie på fredag kväll där det stod att Aphrael saknar matte, min bebi, synd att hon inte kunde följa med. Närjag kom hem igår var Aphrael med, hon satt i bilen och väntade, så när jag öppnade bakluckan och buren hade jag ett stycke kelpie som gjorde allt i sin makt för att klättra upp påmig, men hon fick bara upp framtassarna på mina axlar sen var det pusskalas utan dess like, så jag tror nog att hon saknat matte lite iag:)
Undra då hur hon reagerar då jag nu på måndag åker till Danmark på utbildning och blir borta i 5 dagar, hur ska jag klara mig utan min bebis så länge?
PÅ torsdag ska vi iaf iväg och ta blodprov för att se om Aphrael har bildat tillräckligt med antikroppar mot rabies, tror dock inte damen kommer uppskatta det speciellt.

Äntligen...

Har Öbhk tagit sig i kragen och ska börja allmänlydnade, nogför att det är en bra klubb men dom är då inte snabba på att starta kurserna.
Men nu börjar iaf jag och Aphrael på allmänlydnaden det 2 februari, synd bara att vi kommer missa första tillfället då jag är i danmark på ABR utbildning, men det är inte så mycket att göra åt.

Annars har Aphraels löp och framför allt höglöpet gått över förväntan, var helt inställd på att Ronnie och Zacke skulle få flytta ut i gästhusen, men det behövdes inte denna gång, vi satte upp dubbla grindar så Zacke och Ikaroz fick bo i kök och sovrum och Aphrael fick bo i vardagsrummet på kvällarna.
Just nu ligger en trött kelpie i soffan brevid mig och sover gott efter att varit ute och lekt, eller rättare sagt grävt så snön yrde ute, lite lagot med fnatt hann hon oxå med.
Måste få skryta lite om henne oxå, hon är helt superduktig på inkallning, bara att vissla till och ropa aphrael så kommer hon som ett skott och sätter sig framför,(peppar peppar..) ska bara få henne förstå att hon ska sätta sig på vänster sida så blir det toppen:)
(morr det får vara kursiv stil nu lyckades klicka på nått j*vla snabbkomando för det, och får nu inte normal stil igen)

Tittar på tv...

Jodå husse satte igång en film och grytjakts träning här hemma, och Aphrael har suttit som klistrad framför tv:n.
Annars så händer inte mycket här uppe, det droppar från taken och är halt och jävligt så det är inte roligt att vara ute, men lite spring har Aphrael fått, hon har sällan koppel nu mer utan kommer på inkallning utan problem, men vi måste koppeltäna lite:)

   
Spännande tydligen, matte kan inte förstå varför.


Aphrael får ju igentligen inte klättra på tvbänken men det såg så roligt ut :)

Övergosig Kelpie

Aphrael har varit mer mattig och gosig sen hon började löpa, ska vara med överallt, gärna ligga uppe på mig, och jag har jobbat sen vi kom hem så kvällarna består av gos, gos och lite mera gos.
Hennes inkallning har blivit helt otrolig nu den senaste veckan, behöver bara vissla till så kommer hon direkt (peppar, peppar ta i trä)
Ska anmäla henne till en utställning i Sundsvall, som äger rum i slutet av Februari, och hoppas på att någon annan kan ställa henne få se om dommaren är lika läbbig om inte matte håller kopplet.
Så nu får ni hålla tummarna att vi kammar hemm HP, BIR och nån av BIG plasterna ;)


   
Så här har det varit senaste veckan, Ikaroz eller Matte om vartannat, mysigt

 
Dock var det lite svårt att göra något på datorn när hon skulle vara med.


RSS 2.0