När jag ändå håller på...

Kan jag ju för er som inte har Hundsport passa på att lägga upp yttligare länkar till hundnyttiga sidor inför semestern;
För er som är intresserade av kurser och föreläsningar i sommar finns hundenshus (Gbg,sthlm, uppsala och sundsvall)
Sen finns det hunden i varda´n (Emmaboda, småland) som har lite av varje för dig och din hund.
I tomelilla finns hundens som har hundkurser av alla de möjliga slag, har du vägarna förbi Staffnastorp kan du ju ta med hunden på en fika hos hand med hund AB I västerbotten kan du åka hundspann, och i sveriges vackra huvudstad kan du fika på himmelska hundar shoppa loss på min absoluta favorit butik för hundar modern dog eller small to big som även sägs ha cafe men jag har inte varit där så jag vet inte.
I Bohuslän hittar man Alfa hund center och vill du roa dig med jaktträning under din semester finns hund o jakt utanför helsingborg och i Grytan finns jaktakademin som har kurser för den jakt intresserade, kanske har du en hund du funderar på att jaga vildsvin med? besök isf Fredskogs hundcenter dock hade sidan mycket dålig information om vilken ord dom finns på och ingen som svarar då jag ringde.
I Löddeköping kan du prova på agillity, rallylydnad eller kanske flyball, på aktivhund hittar du information om var tex hundbaden finns och tips på lite andra aktiviteter, i övrigt kan du alltid kolla på kommunernas sidor för att hitta strövområden och annan info för dig och din hund, finns inte informationen du söker på kommunens sida ring och fråga dom.

Sen vill jag lägga till en egen länk  Europas hundskola, där dom har kurser och läger bla i falun.

Lite Reklam

Läste i Hundsport 6/2009 som iof kom för snart en månad sedan, men jag har inte haft tid tidigare.
Hur som helst så var det 2 st artiklar om Camping för hundar bla: Södra näs har inte hunnit kolla genom sidan riktigt men jag gillade verkligen vad det stod i HS, och under rubriken aktiviteter hittar man hundakriviteterna är det hur det ser ut så kan det bli mitt och Aphraels semester resemål nästa sommar:)
Den andra artikeln handlade om en camping utanför Kristianstad vid helge å och den verkar vara lika härlig den.
Ville bara göra er uppmärksamma på detta då jag själv tycker det är jätteskoj att hunden blir mer och mer "accepterade" och på så sätt blir det lättare för oss hundägare att ta med våra fyrfotade familjemedlemmar på semestern.
Själv har jag ju haft en jäkla tur som har kunnat ha med mig Aphrael vart jag än åker och att alla som träffar henne blir förälskade vid första ögonkastet trots att hon många gånger skäller ut dom.

Midsommar i Köping

På torsdag eftermiddag satte vi oss på tåget mot köping, grått, trist regnväder hängde i luften, men när vi klev av på vår slutstation hade solen letat sig fram om än bara lite grann.
På midsommarafton hade vädret väldigt svårt att bestämma sig för hur det skulle ha det så det var ömsom regn och ömsom sol hela dagen, mitt i regnvädret ska killarna ge sig ut och kolla om nya proppellern till båten fungerade, dårar jag och Aphrael stannade i bilen då kan jag lova regnet stod som spön i backen (propellern fungerade iaf om än inte fullt så eftectivt som de hade hoppats på)
Lördagmorgon däremot vaknar vi och ute strålar solen vackert så det blev till att fixa det sista på båten och sedan packa fika och dra ut på mälaren, vi packade dock regnkläder för säkerhets skull, vi gjorde en utflykt till sundbyholm och åt mjukglass med jordgubbssås, tittade på slottet som såg mer ut som en herrgård i mina ögon och tog en promenad på stranden så Aphrael fick leka och bada av sig lite, hon härjade så sanden yrde kring tassarna på henne. Det hade dock gärna fått vara sol hela dagen, men den gick i moln lagomt till vi stegi land på sundbyholm, sen tittade den fram igen lagomt till nästa stopp som var köpings segelklubbsö, där Aphrael hittade två stycken hundkompisar en labrador och en terrier av något slag, så då blev det fullt ös medvetslös dom sprang som dårar iaf terriern och Aphrael labben var en äldre dam men leksinnet hade hon kvar iaf i vattnet för då lekte hon glatt med Aphraelhon oxå,trots att Aphrael stal hennes pinnar som hon hade aporterat.
Väl hemma igen hade jag en mycket nöjd med trött kelpie som bara ville sova och mysa, men det är ju inte så konstigt med tanken på hennes äventyr under dagen.
Söndagen låg hon mest i skuggan och tuggade ben hela dagen tills det var dax att ta sista tåget mot falun.

     
Sundbyholm hamn och mjukglass samt en helt vild kelpie på stranden

     
Aphrael var inte så lite vild och apportera är ju jätteroligt, även en bild sundbyholmsslott

     
Var inte lätt att fånga en ej suddig bild på en vild kelpie, men bad bilderna blev ju bra iaf;)


Avslutar med en vacker natt bild på stationen i sala




  

Magsjuk kelpie

I tisdags kväll började Aphrael bli dålig i magen, och under natten hädedeten rejäl olycka inne. På onsdagen ringer pappa mig på jbbet och berättar att Aphrael även har kräkts, och det rinner bara ur henne, mattes bebis då:(
Aphrael får endast ris  och risavkok, kan ju berätta att hon inte var speciellt imponerad över det, men hon åt de i alla fall.
Själv var jag inställd på att åka till vetrinären med henne på fredag om det inte gått över, men som tur var så började frökenbus att bli bättre i magen på torsdagkväll, så på fredag kvällen fick hon 1/3 blötlagd mat med riset så även lördag och söndag morgon, i går kväll fick hon lite mer än 1/2 måttet med blötlagd mat, och så får hon även idag och imorgon ökar jag mängden yttligare.
Men Aphrael var full av energi trots magsjuka, så det är väl vad som hänt här senaste veckan.
Jag haräven lagt över mina bilder i mobilen till datorn så här kommer lite kort med dålig kvallité, men hon är världens finaste min vovve:-)

     
När vi hämtade henne, första turen i skogen och midsommar på mitt jobb

    
Nu i vinter och vår samt på tågstationen i västerås

     
Aphrael dricker vatten, förstagången på en segelbåt och myspys 


Igår på skogspromenaden

 

Åka hem....

Idag åker vi hem till Falun igen, matte ska på anställningsintervju i eftermiddag. Vi har haft det helt underbart i Sthlm och  Aphrael tycker riktigt bra om Andreas och har glatt adoperat honom till sin flock, vilket inte är så konstigt då han är helt underbar med henne, han leker mycket med henne samtidigt som han är bestämd och hjälper till att träna henne.
I morse när han skulle åka till jobbet satt hon och såg jätte olycklig ut, när hon inte fick följa med honom, senare när vi skulle ut hörde Aphrael en motorcykel när vi var på loftgången, hon tvär nitade och stod länge och tittade efter den, en smått besviken fröken bus när hon insåg att det inte var Andreas som kom hem igen.
Mycket mys och lek har det blivit, glömde dock kameran inne igår när vi gick ut, men Aphrael och andreas lekte som tokar, en överlycklig kelpie som hade dragkamp och sprang runt.
Både matte och Aphrael kommer iaf att sakna Andreas väldigt mycket:(

     
Lek och mys med Andreas


Knä hunden skulle mysa



Ännu en härlig helg till ända

Åkte till Köping i helgen, skulle slipa båt och fixa lite, jag var dock sjuk så jag skulle ta det lugnt i helgen hade tänkt stanna kvar i sthlm och ligga i sängen bara, men Andreas övertalade mig att följa med så han kunde pyssla om mig, sötnos:)
Aphrael var överlycklig när vi kom fram och hade ett riktigt frispel hemma hos Andreas föräldrar, och gjorde sitt bästa för att röjja huset när hon sladdade runt.
Lördagen spenderades nere på båtklubben där Aphrael lyckligt sprang lös och badade och lekte med allt, halva båten blev slipad iaf, och Aphrael somnade gott när vi kom hem.
på söndagen tillbringade vi hela eftermiddagen i båten, (vi hade dock glömt Aphraels flytväst hemma i sthlm) killarna åkte wakeboard och jag och Aphrael satt i båten och solade, Aphrael ramlade dock i från bryggan och fick ett litet skrapsår på bakre armbågen, men hon verkar inte ha ont som tur är.
Aphrael tyckte att killarna var konstiga när dom åkte, hon satt i mitt knä och tittade på, efter en stund la hon sig och sov istället.
Det var helt otroligt varmt så mycket vatten blev det, tur att Aphrael lärt sig dricka ut sportflaska för vattenskålen vägrar hon dricka ur ute, så det gäller att "vattna" henne och matte fick lite fin färg.
Vi åkte med 21:31 tåget från köping hem till sthlm, i Bålsta tappar tåget anslutningen med elen, så där blev vi stående i närmare 20 min, sen gick det väldigt sakta hela vägen då det var elavbrott i hela norra sthlm, så tåget fick ha manuell kontakt så singnalerna inte heller fungerade, det hela slutade med att vi blev 1 timme och 15 minuter försenade hem, Aphrael la sig på tunnelbanan och sov sen sov hon nästan hela vägen hem. Vi var hemma strax innan 1 i natt och Andreas klocka ringer 05:25, varken matte eller Aphrael reagerade när den ringde,  Aphrael ligger fortfarande och sover, hon la sig i sängen när vi kom in från promenaden i förmiddags och har sovit sen dess utom korta stunder då hon varit iväg och kollat vad Kitty gör.

Blev dock inte mycket kort tagna i helgen då batterierna tog slut i kameran, men mamma skulle skicka ner laddaren så snart har vi en fungerande kamera igen:)

     
Aphrael ligger och myser i skuggan och tittar på när Andreas åker wakeboard
  
Aphrael pussar Andreas när han kommer i båten igen

RSS 2.0