Lite bilder

Här kommer lite bilder som tagits de senaste veckorna, har äntligen lagt över dom på datorn....bättre sent än aldrig.

     
   
     
   
   

Får lägga upp fler bilder senare, nu ska vi ut i skogen med alla voffarna.

Förövrigt så väger Aphrael 11,9 kg nu, börjar bli stora damen, I torsdags eftermiddag var vi på stan och fikade, Aphrael är så duktig och charmar alla, på cafét fick hon äta morotskaka med matte och det var gott kan jag lova, annars så rullar dagarna på som vanligt här.



Fullt upp

Dålig uppdatering här, men det är full fart hela dagarna, har inte ens hunnit lägga in bilderna från kameran till datorn, men dom kommer, den som väntar på något gott....
Aphrael mår iaf toppen hon leker, busar och är ute mest hela dagarn, men hon har oxå lärt sig tugga på mattes skor, vilket matte INTE tycker om, antagligen kliar det väl i tänderna men hon har ju massor av tuggsaker och tugga på så mina skor kan väl få vara ifred.

En snabb samanfattning av vad som hänt här den senaste veckan.
I tisdags var vi på 85 års kalas, pch Aphrael charmade alla gästerna och skällde bara ut 2 personer, hon har blivit så mycket bättre på att inte skälla, doch har hon väldigt svårt för vår granne då han stammar, men hon vänjer sig nog med det oxå.
Sen har vi som vanligt varit ute i skogen och prommenerat, och hundarna har badat i tjärnen, svärmor och hennes jack russel var med en dag oxå, och då passade Zacke på att hoppa i tjärnen och sedan med full fart flyga upp i svärmors knä, gissa och hon blev genom blöt och jag skrattade så tårarna rann, Ronnie hann inte fåfram kameran, men tog kort strax där efter. 
Igår drog Ronnie och svåger ut till hårkan för att tälta och fiska hela helgen och hemma lämnade dom mig med tre hundar var av 2 är mer vilda än tama, Zacke är så olycklig nu när husse är borta, han är så van att få följa med husse men inte denna gång.

Idag regnar det rejält här så det blir en mysig inne dag, vet inte riktigt var mina regnkläder har gömt sig.
Men nu måste jag ta fram damsugaren och försöka trolla bort allt zacke päls som ligger i stora högar trots att jag damsög det sissta jag gjorde innan han fick komma in från hundgården, men han fäller så mycket.

 

Bad i Tjärnen

Har varit väldigt varmt här dom senaste dagarna så mycket långprommenader har det inte blivit på dagtid, men igår kväll så tog vi med oss allatre hundarna och gick till skogs med sikte på tjärnen en bit bort, vål framme så slängde sig Ikaroz i vattet och Aphrael var inte sen att haka på, hon tom simmade några simmtag medans matte stog på stranden med hjärtat i halsgropen, men det gick bra och hon verkade så nöjd så,men mest nöjd var hon då hon lyckades sno åtsig Ikaroz pinne som han aporterat.
Zacke blötte bara tassarna och magen men det var nog bara för att han satt fast i kopplet, annars hade han varit ute med Ikaroz och simmat.

Idag är det svalare så vi får se vad vi ska hitta på, just nu är Aphrael med Zacke ute i hundgården och busar järnet, det ärverkligen bra att hon trivs därallt blie så mycket lättare då, och Ikaroz ligger i hallen och är skitsur för att han inte får vara ute lös som han brukar, men matte har inte tid att passa honom just nu för matte ska städa huset och stöka på så det blir fint, har inte haft ork att göra mer än bara damsugat nu när vädret varit så fint, sen ska jag försöka lura med mig husse till stan och fika, samt miljöträna Aphrael.

Bilder från igår kommer senare under dagen:)


Underbara sol

Här är det varmt skönt och strålande sol, jag sitter på bron och dricker kaffe medans jag skriver, Ikaroz ligger nedanför och sover medans Aphrael har snott åt sig Ikaroz märgben och ligger en bit bort och smaskar på det.
Tur att Ikaroz inte bryr sig så mycket om den lilla tjuven;)
Nu ska Aphrael få gå in i hundgården för vi ska åka in till Lit och handla lite till middagen.

Badäventyr

På eftermiddagen gick vi med Ikaroz och Aphrael till mosjön som ligger här nere så hundarna skulle få svalka av sig lite i värmen, Ikaroz flög i vattnet som vanligt, men Aphrael tyckte mest att vassen var lite lebbig och badade bara tassar och mage tillslut efter att hon stått på stranden och skällt på Ikaroz som simmade efter pinnar.
Men det var sjukt mycket mygg så vi blev inte kvar så länge, och dessutom hade vi GLÖMT kameran, hur i hela friden kunde vi glömma den, har ju alltid med oss kamera, men inte idag.
Annars så har dagen sett ut som dom flesta, Aphrael har varvat mellan hundgården och lös på gården, Ikaroz har legat på bron och sovit och Zacke har varit i hundgården och tittat avunsjukt på dom andra två som kan komma och gå som dom vill, men är man jakt hund och dessutom inte kommer på inkallning då får man inte heller vara lös, vore ju lite dumt om han drog iväg och hittade på nån stackars älgko med kalvar, undra vad som skulle hända då, med tanken på att det är förbjudet enligt lag att ha hundar lösa fram till augusti nån gång, tycker det är så bra att Ikaroz är helt viltren och hoppas att Aphrael oxå blir det som vuxen hund, men det borde inte bli några problem.
Nu ligger det i alla fall tre nöjda hundar och sover, tvåi hallen och Aphrael har gått och lagt sig i buren, hon anser nog att nu är det natt och sovedax, så matte ska följa hennes exempel och krypa ner i sängen hon oxå.

Hoppas ni haft en trevlig dag!

Solig onsdag

Aphrael tycks älska att vara i hundgården, det första hon gör när hon kommer ut på morgonen är att springa dit och stå vid dörren och bara vänta på att bli insläppt, spelar ingen roll om zacke är där eller inte.
Men visst är det skönt att hon trivs så bra där det underlättar mycketsen när hon blir äldre.
Här är det strålande sol och jättevarmt ute, så det blir ingen längre prommenad innan kvällen, vill ju inte att dom ska få värmeslag.
Aphrael går självmant in i buren på kvällen när vi ska sova nu mer, sen lägger hon sig till rätta och sover till 9 på morgonen, lyx, inga olyckor på golvet heller på snart en vecka, matte är nöjd och har vågat lagt på köksmattan igen, men imorse så tyckte Ikaroz att han skulle kräkas galla på den, så nu lär jag bli tvungen att skura den igen*morr*.
Annars så flyter allt på bra här hemma, hundarna mår bra och busar dagrana i ända,ja inte Ikaroz då som mest bara vill leka med matte och husse, men zacke och fröken vildskinn dom leker och busar så både möbler och mattor flyttar sig inne, ute yr gruset rund dom så Aphrael är grå nu mer.
Aphraels ögon är fina igen, men hon ska ha salva idag oxå sen är kuren klar :)
Nej u ska jag göra nån nytta innan Aphrael måste få komma in ocjh sova en stund, för inte har hon tid att sova i hundgården heller.

Ha en underbar dag


Tisdag

Idag har vi tagit det lugnt, då matte är lite hängig idag, men en skogsprommenad har vi orkat med iaf, fast det var bara jag, Ikaroz och Aphrael som gick ut, husse har besök, så dom har hållit på att fixa och dona i gäststugan.
Ikaroz och Aphrael hade det riktig mysig i skogen och fick springa sig trötta eller less åtminstone, Ikaroz försökte få igång Aphrael att leka men hon tyckte att han var stor och läskig när han kom mot henne och studsade och busade, men lite senare var det ombytta roller, men då ville inte Ikaroz längre, han har sträckt sig så han har ont i bogen och haltar, jag trodde det hade gått över då han inte haltat på 2 dagar, men när vi var på väg hem igen såg jag att han haltade:(
Aphrael har varit vildare än vanlig idag, inte kunnat vara still nån längre stund, men efter skogsprommenaden tvär deckade hon och sov i en timme, sen var det fullt ös medvetslös igen;)


   
    
   
     

Skönt väder och nöjda hundar vad mer kan man begära, fast jag hade gärna varit utan all jäkla mygg.

RSS 2.0