full fart....

Gissa om både ungar och hundar var trötta igår när det var läggdax här hemma, hundarna gick och la sig och sov samtidigt som barnen, och jag fastnade framför en film på svt 1, Ronnie var smart nog att gå och sova kl 22:30, men inte jag heller, 00:40 visade klockan då filmen var slut, gick ute med en trött kelpie som kissade direkt för att sedan gå och lägga sig i sin bur, dock tyckte hon att det var morgon kl 9:30 i morse trots att Ronnie både varit ut med henne och gett henne frukost men tydligen så var det inte rättvist att dom andra hundarna fick gå ut och leka och hon stanna inne.
Så det var bara till att kravla sig upp,göra eld och pylsa på kläder och sen gå ut till dom andra.

Efter en stund kom Wilma ner oxå, sen var det full fart igen i ett par timmar iaf innan vi var tvungna att stoppa hundar och barn i bilen för att sedan bege oss till Sundsvall där barnen bor hos sin mamma, Zacke fick dockstanna hemma i hundgården, men Gina och Daniel skulle vara snälla och ta in honom innan det blev mörkt, så när Daniel sedan ringer för att kolla var vi var och berätta att Zacke var inne berättade han oxå att Zacke låg hos Gina i soffan och hade det tokmysigt, han fick även råom Wilma lite själv, lyx när inte Ikaroz är med och passar på henne.
När vi kom hem igen tittade vi på film och hade det gott tillsammans med Gina, Daniel och Wilma, men det blev lite trångt i soffan efter en liten stund.

   

 



Nu ska jag gå och sova, hundarna och Ronnie har redan lagt sig.
Sov gott!



Städdax? Jo tydligen, enligt barnen

Ungarna har fått fnatt, Ronja drog fram damsugaren och har nu "damsugat" hela huset, nu sitter hon och sorterar filmerna, Emelie fick för sig att hon skulle diska, så det står hon och gör nu, tokiga barn ;)
Aphrael och Ikaroz vaknade av damsugaren och tittade funderande på Ronja.

   
Jädrans va snyggt och rent det blev här hemma ;)

Heldag ute....

Dagen började kl 8:30 med oväntat besök, vi hade inte ens hunnit stiga upp, Aphrael börjad voffa i buren och Ikaroz flög till dörren, Ronnie slängde på sig kläder och gick å öppnade dörren, där ute stod Wilma glatt viftande på svansen och skällde, var bara till att släppa ut Ikaroz så dom fick busa.
Starx efter ringer Daniel och undrar om Wilma var här, jodå mycket riktigt hon hade smitit hit då dom släppte ut henne för att kissa.

Lite frukost och Kaffe sen gick vi ut allesammans, Hundarna busade så snön yrde och Ronnie och Daniel satte upp nätet till nya hundgården, ungarna klättrade i träd och spännde fast bobben i Ikaroz sele så han fick dra dom (en och en) sen när Ikaroz tröttnat så fick faster Gina ta över och dra runt dom på skiboarden.
Vid lunch gick vi med ryggsäcken full av ved, korv, korvbröd, varm choklad och marsmallows, med ungar och hundar i full fart bar det av mot skogen där vi gjorde upp eld och grillade, en riktigt mysig dag i skog och mark:)

Så nu ligger det i alla fall två utslagna hjältar här hemma, Aphrael i soffan och Zacke i sängen, Ikaroz är fortfarande ute med husse som sågar ved, Gina och Daniel har tagit med sig Wilma och åkt till tant Ester nu på eftermiddagen och ungarna sitter i Köket och ritar/målar.

   

   

   

   
Fyra stycken mycket nöjda och busiga hundar

   
Grilldax, riktigt mysigt kan jag lova

Bilder...

Från igår då Gina, Daniel och Wilma gått.....

   



Hundbesök

Ja här har inte hänt mycket sen sist, i tisdags var vi på sista hundmassage tillfället, men vi ska ha en uppföljning den 9december, Aphrael uppskattar både massagen och stretchingen mer och mer för varje dag som går.

Igår kom svägerskan och hennes sambo upp, så då blev det full fart här hemma, Ikaroz måste ha känt på sig att hans stora kärlek var på väg upp hit, för han pep och sprang till dörren vid minsta lilla ljud (det blåste rejält igår så ni kan tro han fick springa) och Wilma hade suttit i bilen och låtit lika illa hon, doglove;)
Så när dom kom så var det ren lycka här uppe, vi började med att låta Aphrael och Wilma träffas ute själva, då Wilma har varit med om en sak som gör att hon blivit osäker mot tikar, så vi i visste inte hur hon skulle reagera på Aphrael, better safe than sorry.
Sen efter vad Ikaroz ansåg vara en evighet fick han springa ut och leka med henne, sen blev det mys för oss tvåbenta med god mat, film och godis, hundarna var nöjda dom med, men gissa om dom sov gott efter att Gina, Daaniel och Wilma gått hem till momma (mormor).

Idag började dagen med mat, sedan öppnade vi dörren och Ikaroz fick springa ut och möta Wilma som varit på skogsprommenad, när dom busat klart fick Aphrael komma ut och leka hon med, snön yrde runt tassarna på dom små monstrena.
Och nu på kvällen kom barnen hit så nu är det tokmys med chips, popcorn och saft ;)
Ska se till att låna ginas kamera imorgon tror hon fick lite bra bilder på vildarna...

God natt

Måste bara lägga upp en bild på Aphrael som deckat i soffan, och en bild på Zacke från tidigare  idag, Aphrael stod och tittade konstigt på honom medans han rullade runt på rygg med Aphraels leksak (det som är kvar av mattes fårskinns toffel) i munnen.


Natt i Natt säger Aphrael ;)

Knasig Jämthund

När jag ändå håller på...

så ska jag passa på att lagga upp receptet på hundarnas favorit godis, dom flesta har nog gjort godiset redan.

Köp vanlig blodpudding eller den glutenfria varianten funkar oxå, sätt ugnen på 100 grader,
skär i små bitar 5 mm x 5 mm (lättare att skära om den legat i frysen ca 30 min),
lägg på en bakpapppers klädd plåt sätt in i nedre delen av ugnen och rosta bitarna i 2-5 timmar eller tills bitarna är helt hårda rakt igenom, (glöm inte att lägga en träslev mellan luckan i ugnen så den står öppen)

Köttgryta alá dogsen

Det blev lite kött kvar då jag lagade mat idag, så då passade jag på att koka köttgryta åt hundarna här hemma.
 
Recept på köttgryta alá dogsen

200 g Nötkött
1 normalstor morot
1 liten bit kolrot
2 potatisar
1 knivsudd salt
3 dl vatten (ev. mer)

Skär köttet i lagomt stora bitar för din hund,
skala potatis, morot och kolrot,
skär även dom i  bitar lagomt stora för din hund.
Lägg alla ingredienser i en kastrull  tillsätt
och koka tills rotsakerna är mjuka.
Servera med royal canin (eller vilket hundfoder ni nu använder)

Mina hundar tyckte att grytan var jättegod och åt med god aptit, glömde dock att ta kort på den, men det både såg och luktade gott:)


Gott och blandat

Här har vi haft fullt upp, här om dagen var vi ute i skogen så hundarna fick busa av sig rejält, dom lekte och busade så frosten yrde.
Igår morse hade det kommit lite snö, jag var på H-L utbildning så Ronnie hade tagit med sig Aphrael ut såhon fick springa av sig lite, men då hon apporterade pinne så sträckte hon sig så hon hade haltat en stund, sen hade hon fortsatt leka,3 timmar senare då jag hade kommit hem och precis lagat mat kom hon haltandes igen, såg ut som en muskelsträckning, massagen kom väl till pass, efter att masserat en stund, böjt och sträckt på benet så var allt bra igen och hon har inte visat något mer som tur är.
Men får hon ont igen så får jag åka till vetrinären så dom får röntka henne, men det verkar vi slippa och ingen är nog gladare än Aphrael för det.
I torsdags så var vi till vetrinären på miljöträning, Aphrael gillar inte alls vetrinären, men vi vägde henne 16,1 kg väger hon nu, sen satte vi oss iväntrummet och tittade på dom andra besökarna, sen åkte vi hem och ut i skogen istället.

Idag har vi varit på ÖBHK det var lydnadstävling där idag så då passade vi på att åka och titta, Aphrael fick såklart följa med och fick en dos socialträning på köpet, också fick hon träffa två snälla kvinnor som matade henne med korv och blodpudding godis, och hon skötte sig så bra, lite läskigt var det, men träning ger färdighet heter det väl, den ena kvinnan hade en kelpie själv som också var skugg för nya människor så det var riktigt roligt att träffa någon som kunde ge råd på hur man ska göra, den andra kvinnan hande en annan hund som blivit skrämd, så dom lärde henne att tigga godis av människor för att förknippa människor med godis, så jag fick lite goda råd och ska nu själv låta människor ge Aphrael godis när hon träffar nya.

Nu ska jag gå ochlaga mat, så jag avslutar inlägget med lite bilder, av mindre bra kvalité.

     
 
Som sagt ingen vidarekvalité, men lyckliga hundar

Stadsträning och Massage

Ett snabb inlägg, idag hade matte körlektion kl 13:45 och massagen börjar kl 18, så vi var på stan innan, gick en långprommenad längs storsjön med lite lek och bus en en park där det var nät upp mot vägen och tågspåret, vågade dock inte släppa henne helt så hon fick ha kopplet slängades efter sig, men det dtruntade hon i för appotera pinnar och ha dragkamp var ju så roligt.
Sen blev det en fika på ett litet cafe som har jättegott kaffe och är super mysigt, dock är endast ledhundar välkommna men efter lite övertalning av chefen för caféet fick iaf Aphrael följa med in, hon lade sig tillrätta under bordet och tog en powernap, när hon vilat klart kom hon och satte sig snällt brevid matte.

I väg på massagen som Aphrael nu mertycker ar riktigt mysigt, ryggen var helt klart uppskattat att bli maserad längs, dock verkar det som att hon är lite stel vid korset, men det maseras snabbt bort, fick dock inte massera baksidan av bakbenen, men det har blivit stor skillnad på henne, hon är nu mer mycket lugnare när hon träffar nya människor så länge dom inte böjer sig ner mot henne, så det kallar jag framsteg:)

Lägger upp lite bilder sen ska jag sova för imorgon ska jag upp och jobba igen.

    
Stan är lite läskig, men det gick snabbt över

     
Änderna var riktigt spännande


Mysig avslutning på stan, kaffe på tuttis konfekt

Ingen utställning

Nej vi skippade utställningen i lördags på frösön, då jag blir avfådd av att bara gå mellan kök och vardagsrum, långdragen förkylning tydligen.
Istället satt jag och drack kaffe i en campingstol ute på gården medans ronnie byggde på hundgården och Aphrael och ungarna lekteoch busade, så våran helg blev lugn, hemma med mys i soffan och bus ute på dagarna.

 
Ungarna har fått tag på kameran, tror att Emelie och Aphrael dansar.

Massage och mirrors

Hundmassage idag, skönt tyckete Aphrael även om hon hade lite svårt att koppla av och bara njuta av den, men det var ju så mycket kompisar där, och sen blev hon väldigt betuttad i en goldenhane, och inte fick hon leka med honom heller, men pussas lite hann dom med...
Då Aphrael egentligen är för ungför att få massage så lär jag mig bara hur på henne och så får jag prova massera kursledarens hundar, men lite massage är ju inte skadligt innan dom vuxit klart, så lite masserad får hon bli iaf.
Men hon är så duktig, när jag säger åt henne sitt och stanna då jag ska massera min provhund så sigtter hon snällt och tittar på utan att flytta sig en millimeter.

när vi kom hem igen så busade hon somvanligt med zacke en stund sen kom hon till oss och lade sig till rätta i soffan på rygg med huvudet på kudden och där satt/låg hon tills filmen var slut, hon såg bra rolig ut.
Nu ska matte och Aphrael gå ut på kvällsprommenad sen är et sove dax här i norr.

   
Bus och sen halvsova till mirrors, matte är lika trött hon

Fredagen den 13:de och mys

Ibland kan det vara ganska skönt att vara sjuk och ligga hemma på soffan och titta på film å bara mysa, men tyvärr brukar det bli väldigt långtråkigt i längden.


Ja vad ska man säga om detta?


Massor med mys, men Ikaroz ser olycklig ut

Lekdax

Ja det är iaf vad Aphrael anser, så lite dragkamp i soffan och apportering blev det för en stund sedan, så nu ligger frökenbus nöjd brevid mig och sover.
Det var lagomt lätt att fånga henne på bild medans jag hadedragkamp med henne, men det gick.

   
Mattes sötnos

Frökenbus mys

Matte är sjuk så jag och Aphrael har legat på soffan nu ikväll och bara myst.

   
Mys med matte


Här om kvällen




RSS 2.0