Liten blir stor...

Ahrael började löpa igår för första gången så nu är mattes bebis en stor dam:)

I övrigt så kom vi hem i går från Dalarna och Zacke ville leka men Aphrael var loj och ville inte alls, så det slutande med att Aphrael fick komma in i vardagsrummet till oss för att få vara i fred, hon tyckte nog han var bra jobbig.
Vi har haft det underbart i jul hemma i dalarna, Aphrael har varit med mamma och pappa i skogen och lekt med Zita så hon har haft det toppen bra.
Matte har inte haft det sämre hon för jag passade på att träffa barndomskompisen, gå ut och festa med kusinen och jag hann även till Romme alpin och åka bräda med Andreas och hans kompisar, så vi har inte kunnat ha det bättre:)
Nu ska jag åka in till stan och köpa ett liv för 2009, (en almenacka bör kankse tilläggas) och mat till Aphrael.

   
   

 

Merry Xmas


Julafton

Igår kom brorsan och hans tjej med hundar ut, Aphrael och Nomi blev kompisar direkt, men eftersom att Aphrael även varit uppe i Nysjön med mamma och pappa å sprungit med Zita i snön så blev hon trött väldigt fort, men gissa om dom har det roligt, Nomi har även sovit kvar här i natt då brorsan skulle jobba idag så dom har lekt, fått tuggben och julklappar, så här är full fart och Aphrael är super nöjd med livet:)
När borosan kommer från jobbet ska vi ut i skogen med vildarna en stund innan mormor och morfar kommer hit.

God jul, hoppas ni alla får en underbar julafton med era nära och kära:)

   
I går då Nomi kom hit
   
Alla (iaf 3) vovvarna vill ha Aphraels julklappar,dom får snällt samsas
   
Mera bus
     
Millan vill oxå leka och lite tuggben hinner dom tugga i sig oxå:)


Tågresa och ny kompis

Tåg resan gick super bra, Aphrael satt på sätet brevid mig nästan hela vägen mellan östersund och gävle, satt även snällt och väntade medans jag gick bort i bistrovagnen och köpte mig en kaffe.
I gävle fick vi vänta i nästan 2 timmar på nästa tåg, då hade jag räknat ut att vi skulle låsa in väskan i ett av skåpen på stationen och sen gå ut och fönstershopa, men så blev det inte då det inte fans någonstan att växla pengar på till skåpen.
Så jag fick snällt dra med mig väskan till rastgården bakom stationen så att Aphrael ialla fall skulle få springa av sig lite, sen gick vi tillbaka till stationen för att fika på Central cafeét, där la sig Aphrael bakom stolen och vilade medans matte drack kaffe och åt en macka.
Kom fram till falun 17:35 i gåt kväll och pappa hämtade oss på stationen sen åkte vi hem och Aphrael fick träffa mamma och pappas hundar, Aphrael och Millan kom överrens direkt, men Zita var mindre imponerad över besöket, men det är som vanligt, Steja (15 år) tyckte mest det varjobbigt trots att Aphrael är lugn.

I morse vaknade vi av mobilen som ringde, det var min barndomskompis som tyckte att vi skulle komma dit och fika idag, så det var bara att kliva upp, ge Aphrael mat och gå ut med henne, sen hälla i sig kaffe och få på sig kläder innan Malin med barn kom och hämtade oss.
Aphrael åkte direkt ut i hundgården tillsammans med Malin och Johans finnspets, men tydligen var det inge roligt där inne för efter max en timme ringer grannen och talar om att det står en mörkhund på gården, Malin kollar ut och mycket riktigt på uppfarten står Aphrael och ser fundersam ut, då har hon klättrat ut ur hundgården och skulle leta reda på matte.
Det var ju bara att öppna dörren och vissla in henne, sen fick hon vara inne och efter ett tag fick även Sune komma in och leka.
Händelserika dagar för Aphrael somverkar vara nöjd med tillvaron trots allt:)

   

   

   
Aphraels första möte med en katt, men hon var mest bara nyfiken

Julstäda hunden

Nu har Aphrael precis duschat och blivit ren å fin, luktar mint av espree schampot för mörkpäls, helt suveränt är schampot, pälsen blir mjuk och glansig och känns ren länge.
Men nog med reklam nu, Aphrael gillar dock inte att duscha så där överdrivet mycket, men finner sig snällt i mattes behandling, olycklig men lydit står hon och väntar till jag stökat klart, mattes duktiga tjej *stolt*
Nu ska hon bara få torka lite till sen ska vi fixa klorna så dom blir korta, fina och inte så himla vassa, Aphrael rev nämligen mig på hakan här om dagen så det blev ett fint rivsår, och då är det 2 veckor sedan jag klippte klorna på henne.

Här kommer bilder på fröken bus i duschen, se så olycklig man kan se ut.

 

 


Ren, fin och sur på matte

Full späckad helg

Fredag efter att jag slutat jobba och kommit hem hade vi lite julklappsöppnande, ungarna fick öppna klapparfrån farmor och ollie som dom skickat upp till barnen, sen var det läggdax.

Idag klev vi upp tidigt och åkte till stan och köpte lite julklappar, tillsammans med typ hela Östersund, hemma igen till en väldigt sen lunch (kl 13:30) eftermaten spelade vi lite sällskaps spel, åt godis och saft/kaffe, det tyckte Aphrael var mysigt, hon satt i mattes knä och tittade på, väldigt nyfiken på tärningen.
Kvällen fortsatte i spelets anda, men med wii sports, bowling och golf, Johan kom över på en kopp kaffe och spelade lite boxning på wii.

En kortsagt toppen dag, och nu snart ska Aphrael få bada och klippa klorna så hon blir riktigt jul fin, imorgon bär det av mot dalarna och falun, tanken var att jag skulle lämna av kidzen i sundsvall hos sin mamma,men ack så fel jag hade,tåget går inte förbi Sundsvall! Trodde alla tåg till gävle från östersund gick över sundsvall,sånu lär vi klura uthur vi ska lösa det här :(

Men så här mysigt har vi haft det iaf;)

   
Julklappar och i säng alldeles för sent som vanligt, tom Ikaroz var trött.

   
Vi spelar Världens djur och har det riktigt mysigt.

     
Wii är bra roligt de, men Aphrael tyckte nog vi var konstiga;)

   
Ikaroz var bra liiite i vägen

   
Det blev lite trångt i fåtöljen


Snart jul...

Här har det varit full fart, men idag klädde vi granen tänkte att Aphrael skulle få vänja sig vid den innan vi kommer till mamma och pappa, men hon brydde sig inte om den alls, nosade lite men sen var det bra:)
PÅ söndag åker jag och Aphrael tåg ner till falun, undra vad hon kommer tycka om det, hon har ju aldrig åkt tåg tidigare, men tygburen är packad så hon får sova i den på vägen ner.
Men jag tror nog det kommer gå bra hon finner sig ju till rätta i alla situationer.

 
Aphrael blir mörkare i pälsen för varje dag


Så här fint satt dom medans husse knäppte kort =)

En riktigt god jul....


Utmanadav Angelica

3 hårda paket du önskar:
* En mobil (min är dum)
* Espressobryggare
* Körkortet (räknas det tro?)

3 mjuka klappar:
* Mysig pyamas
* Nytt täcke (Aphrael har tuggat sönder mitt)
* Ny dunjacka

3 viktiga klappar:
* En mysig och underbar jul hos mamma och pappa (jag och Aphrael åker dit själva)
* Att alla jag bryr mig om får en underbar jul och ett fantastikt nytt åt
* En vit jul i Falun :D

Jag utmanar Ida, Johan och Gina

Julstök, sjuka barn och bus

Ja det är väl det vi har gjort här hemma,fixat och donat så nu är det julfint, och så har vi ju myst massor oxå, har ju haft kidzen här i helgen så då skulle vi baka pepparkakor, göra julbock och massor annat.
Dock var Emelie sjuk så det blev en ganska lugn helg trots allt.
När vi sen åkte till sundsvall för att lämna barnen hos sin mamma så fick Aphrael träffa Busan, deras Leonberger för första gången, lite morr och skäll blev det till all börja med, sen lekte dom så snällt, och tur var väl det när jag skulle klippa Angelica oxå, vi kom dock hem väldigt sent, men så kan det vara, annars så jobbar jag mest hela tiden just nu, så Aphrael har fått vara med husse på kontoret (ett litet hus på gården, där han har sin dator och jobbar) och där trivs hon som fisken i vattnet.
Nu ska jag göra ett ryck med maten för Marcus kommer nog snart hit.

   
Aphrael uppskattade dock myset mer än baket ;)

 
Va liten Aphrael kändes brevid Busan

   
Ikaroz är väldigt sugen på klapparna, jag bloggar och den fina julbocken på bron


Vad tar ni för valpen där i fönstret......

Rådjur...

Som prommenerat precis utan för gården på vägen och sedan upp över åkern, Aphrael klistrade nosen mot marken och sen bar det av, hon försökte till om med få med sig matte ut på åkern...Åh nej tyckte matte då, snö upp till knäna vill jag ju inte gärna pulsa i.
Men jag tror bestämt att fröken bus tycker om att spåra, så i vår blir det spårkurs helt klart.

Min lilla kaxråtta har även satt både Ikaroz och Zacke på plats här hemma, så nu har killarna inte mycket att sätta mot, nu ikväll blev hon skit sur på Zacke,vet inte nå vad hon blev sur över för dom lekte med en gammal fårskinnstoffel och rätt som det är så morrar och fräser hon och Zacke backar förvånat.
Annars är allt som vanligt, lek, bus och sova.

Härliga snö...

Ja iallafall om man ska tro Aphrael och dom andra 4 benta varelserna i detta hushåll.
Började dagen med att släppa ut en överlycklig kelpie som tyckte att det var jätteroligt med en halv eter snö, tror inte riktigt att husse höll med då han fick lov att skotta uppfarten, 2 decimeter snö hade det kommit sen igår kväll.
Matte var heller inte specielt imponerad då jag kom ut i pyamas och morgonrock yrvaken med kaffekoppen i handen och insåg att f*n det måste ju ha snöat satan i natt, för vi skottade ju innan vi la oss igår kväll.
Men som sagt hundarna var lyckligare än någonsin.
Nej nu ska jag ta och sova, man vänder ju dygnet helt galet efter natt helg, Sov gott!

   
   
 
Som sagt lyckliga hundar

Inte mycket...

som händer här nu inte, jag  jobbar natt och ute är det riktigt kallt och massor med snö, eller i alla fall snö upp till magen på Aphrael så hon tycker det är otäckt att kissa, stackar´n men annars så tycker alla hundar att det är jätteroligt att plöja genom drivorna så snön yr runt dom:)
Jag ocj Aphrael har iaf fått ett bekräftelse mail på att vi kommit med på allmänlydnaden, när den nu börjar, skulle tro att kursen hålls i drilleridhus, lite kallt att vara ute flera timmar annars.
Jag har även hittat nyckelring och anteckningsblock på Bamsesbollar så jag var ju bara tvungen att klicka hem dom, hoppas nu bara att dom är lika fina i verkligheten:)



Ja vad ska man säga om detta? En bedjande kelpie som vill leka:)



Min fåtölj, ja det anser fröken bus iaf vi får snällt sitta i soffan eller dela fåtöljen med henne.

RSS 2.0