Hjälpreda

Aphrael har hjälpt husse att gräva upp plattorna på framsidan idag, eller hjälpt till och hjälpt till varit i vägen ialla fall, men det var bra spännande att springa där husse tagir bort plattorna var ju mjukt och jorden bara sprutade kring tassarna på yrvädret. Grästuvorna som grävdes upp var oxå roliga att springa runt med, sen gick det ju fasligt lätt att gräva där oxå, Aphrael var nöjd och husse såg matt ut. Så hon fick vara i hundgården med Zacke idag en stund istället och det är ju jätte roligt.
Efter att hon vilat inne i buren så fick hon komma ut igen och leka med matte jaga trasa och ha dragkamp, nu ligger hon och sover nöjd i hundbädden, och matte ska gå och fixa lite, ska ju jobba imorgon samt att vi får besök på kvällen och två veckor framöver.

       
   
   
Våran dag i bilder, Aphrael har haft ett antal tok fnatt idag;)

Hundgården

Idag har Aphrael varit i hundgården korta stunder i 3 omgångar och hon trivs som fisken i vattnet, dock finns en risk att fröken bus kommer vara lite dålig i magen efter att ha tuggat på div märgben och kotor som finns där ute.
Hon och Zacke han lekt och tuggat ben, så nu ligger hon utslagen i sin bädd och sover gott :)

Hon har vant sig med att sova i buren nu, lägger sig direkt och sover då hon blir placerad där, och matte slipper torka upp kiss på golvet det första jag gör på morgonen, så alla är nöjda och glada, nu ska jag ta och stöka undan lite sen är det mat för voffarna och promenad som gäller.

Ha det bra!

       
Vi behöver verkligen bygga större hundgård

Fler bilder

Här kommer lite mer bilder från dagen.

     
     
   
      



 


Stadsträning och minigolf

Dagen började med att Zacke väckte Aphrael kl 6 genom att krafsa på hennes bur, bara att kliva upp och gå ut med en trött men busig valp, sen försöka somna om nån timme, gick ganska bra.
Efter frukost åkte alla hundarna ut på lina utom Zacke som fick vara i hundgården, så att matte fick städa för 511 gången denna vecka.... Fy tusan vad Ikaroz och Zacke fäller just nu.

Kl 15 hade matte tid på Idun för att waxa benen, så Aphrael fick följa med in, mycket spännande dofter av olika aroma terapi ljus och dyl, men efter att nosat runt ett tag och skällt ut labradoren bakom disken så la hon sig till rätta ochsov under hela behandlingen medanas husse passade på att mysa i massagestolen.

Sen hade vi bestämt att vi skulle ta en kaffe på stan så Aphrael fick lite miljöträning, vi gick till badhusparken där dom har en mysig uteservering precis brevid storsjön, samt minigolf, där var lagomt med folk och inte mitt i stan, men ändå mycke rörelse.
Aphrael låg och spanade in en schnauzer på andra sidan serveringen men när han ville häls på henne var han väldigt läskig så hon skällde ut honom.
Efter en kaffe latte och glass så gick vi och spelade minigolf, fröken bus tyckte att det var jätteroligt att försöka jaga både boll och klubba, Ronnie vann *morr* tror han fuskade.

Aphrael passade även på att jaga vågorna efter båtarna och bada i storsjön, hon hann även med att hitta en liten boxer/staffe kille på 12 veckor att busa med, men han ville inte alls bada hur hon än försökte lura ner honom i vattnet, såg bra roligt ut när han tvärnitade i vattenbryner medans Aphrael for upp och ner.
Miljöträningen gick jättebra, Aphrael anpassar sig så snabbt till olika miljöer, det är så roligt och jag hoppas på att det fortsätter lika så hon kommer kunna vara med överallt.

     

Skogspromenad i kvällssolen

Nu är vi just hemkommna från en tur i skogen med tre vilda hundar som sprungit sig trötta och även hunnit bada i några blöthål.
Så nu ligger dom utslagna alla tre i hallen och sover gott, det var en mysig och skön promenad trots att det blåser storm vindar även i skogen.
Ikaroz och Zacke var jätteduktiga så fort Aphrael kom inärheten så tog dom det lugnt, men annars så härjade dom som riktiga monster och Aphrael sprang efter dom oftastpå behörigt avstånd, dom är ju för härliga våra monsterhundar...

Annars så har Aphrael fått sova i buren i natt då hon gör inne på nätterna, men i helgen på jobbet så gjorde hon inte inne så jag tror det är en fix idé från frökenbus sida, hursom helst så gnällde och gnydde hon en 10-15 minuter innan hon la sig till rätta i buren och sov hela natten fram till det attmin klock ringde halv 9 i morse.
Så hon kommer få fortsätta bo i buren på nätterna, tror att hon tycker det är ganska lugnt och skönt trots allt.

Ögonsalvan som Aphrael fått för sin ögoninflammation går jätte bra att ge henne, hon försökte så klart att smita undan i går kväll då hon fick första dosen, men idag har det gått jättebra, man får ju godis om man är duktig  det lärde hon sig snabbt som tusan ;)
Nu ska vi snart göra natt här för imorgon ska matte upp och jobba tidigt.



Inte så bra bild, men alla voffarna i skogen nöjda och busiga

Kloklippning ingen favorit

Som sagt Aphrael tycker verkligen inte om att få klorna klipta, men vad hjälper det, dom måste ju klippas i alla fall.
Efter mycket godis, kel och lirkning så har vi nu klipt framtassarna, imorgon tar vi baktassarna, sen får vi träna, träna och träna lite mer på det.

   


Aphrael vill inte alls klippa, så hon smiter med klosaxen

Konjunktivit....

Ringde till vetrinären i går och fick tid för att kolla upp Aphraels ögon som geggade, fick tid i dag kl 9:20.
Hon har fått ögoninflamation busen, men hon tyckte inte om att vetrinären skulle kolla hennes ögon hon skrek och höll på som om han försökte misshandla henne, men efter ett tag lyckades han kolla i ögonen och se att hon även var röd på vitorna.
Han skrev ut ögonsalva fucithalmic vet 1% som jag ska ge Aphrael i vadera ögat 2 gånger dagligen i 8 dagar.
Nu ska jag gå och klippa korna på Aphrael och sendan är det matdax för voffarna och ögonsalva för mini.




Aphrael har gegga i ögonen, detta var precis när jag märkte det, det blev mer under helgen :(

Ha det gott!

Bilderna från helgen

Här kommer bilderna från skogsprommenaden på midsommarafton och bilder från helgen, då Aphrael har varit med mig och jobbat natt.


     
       
     


Mysig som tusan har vi haft det, men Aphrael tyckte nog det var väldigt skönt att komma hem att dömma av sista bilden;)

Massor med bus

Efter jag sovit klart går vi hem till Carina och Stefan som möter upp mig och Aphrael ute med sina hundar, efteratt hundarna nosat klart på varandra går vi in och dricker kaffe, Aphrael och Zorro, Zackes bror kommer överens direkt och börjar tokbusa, dom har jätte kul, men Izzecarinas gammelhund tycker att dom är bra jobbiga, så han söker tillflykt till köket,men samtidigt så måste han ju ha koll på vad ungdommarna gör, så han springer fram och tillbaka ut och in i köket och hallen, till slut måste vi stänga för grinden så han inte stressar upp sig för mycket. 
En rolig eftermiddag för Aphrael, som somnar och sover gott då vi kommer tillbaka till jobbet.
När hon sovit klart få hon tokrus och jagar allt, spelar ingen roll vad, så då hämtar jag kamera och trasan så försöker jag filma medans hon jagar trasan som jag slänger iväg och så blir det lite dragkamp, och mitt i alltsåkommer hon på att benet är roligt att leka med oxå, man kan ju inte annatän älska henne och hennes upptåg, mycket skratt blir det.
ska försöka få upp filmen här på bloggen i morgon när vi kommer hem, men det blir på eftermiddagen, för imorgon ska vi hem till Carina och hjälpa henne med hundarna medans Stefan jobbar.

Iövrigt så har helgen gått jättebra, har nog aldrig träffat en valp som anpassar sig så bra som Aphrael gör, det är riktigt roligt at kunna ta med henne.
Nu är inte alla ljud läskiga längre, bara trappan som hon fortfarande inte tycker om, men det får vi träna mer på helt enkelt, nu har hon deckat igen, brevid mig i soffan på en filt så hn inte råkar riva hål i skinnsoffan, och jag tittar på Braveheart på 3:an.

I morgon måste jag ringa vetrinären och få en tid för Aphrael har mycket gegga i ögonen, även om det kanske inte är nån fara så vill jag i alla fall kolla upp det, det har börat nu i helgen, inge roligt alls:( 

Som sagt bilder kommer upp på måndag.  Bilder upplaga i nytt inlägg

Lite läskigt, men så spännande

Ja så kan man samanfatta Aphraels första timmar på mitt jobb.
Lite läskigt var det med trapphus, hiss och nya ljud, vilket inte är så konstigt, från att bo på landet med åkrar och skog runt knuten till att hamna i en trea i östersund där bilar åker, människor väsnas och trapphus som ekar, sen även åka hiss som låter.

Men efter att hon undersökt hela lägenheten, fått mat och varit ut och gjort i från sig så hoppar hon upp i soffan (på en filt) och lägger sig tillrätta och somnar gott brevid matte som sitter och tittar på tv och bloggar.
Annars så har vi lek lite och Aphrael har tuggat tuggben, så det går bättre än väntat, och tur är väl det eftersom vi ska vara här hela helgen, först på måndag morgon åker vi hem till lugnet på landet igen, och då ska vi åka buss, undra vad fröken tycker om det...Hoppas det går bra, men dettror jag det gör tycker att hon finnes sig snabbt tillrätta i de lägen vi hamnat i och hon är väldigt trygg i sig själv.
Imorgon blir hon nog ännu tryggare för då ska vi (efter att vi sovit en stund på dagen, vaken natt jobbar jag) gå ut på en längre prommenad i området så hon får märka själv att det inte är så farligt med stan.

Självklart är kameran med även här, så bilder kommer på måndag.  Bilder upplaga i nytt inlägg

Midsommarafton!

Glad Midsommar alla!

Idag åkte Ronnie, Ikaroz och Zacke till Dalarna för att fira midsommar med kompisar (både två bena och fyrbena kompisar) så jag och Aphrael har varit helt ensamma hemma sen i morse, så vi passade på att gå upp till momma och putsa hennes fönster och byta gardiner, Aphrael fick lite gott oxå.
Sen var det dax för att gå hem och städa då satt Aphrael ute på lina undertiden och tuggade på tuggben och grävde upp lite mer av gräsmattan.

Sedan när solen inte var så varm längre så tog vi och gick ut i skogen där fröken bus kunde få springa av sig lite och så tränade vi lite inkallning, vilket inte är några problem för hon har stenkoll på var jag är någonstans, vi var ute i över en timma och Aphrael fick aportera pinnar och leka av sig rejält.

I helgen ska Aphrael följa med mig och jobba, efter mycket fix och trix så lyckades vi lösa så att Ronnie kunde åka till dalarna och jag kunde ta med mig Aphrael till jobbet.
En barnvakt löste problemet med hur jag skulle kunna gå ut med Aphrael då hon jag jobbar med ligger och sover, så igår eftermiddag var det till att åka till jobbet med bur, mat och leksaker till frökenbus, då vi sak bo på jobbet hela helgen, går ju inga bussar som passar, och inte är det lätt att fixa nån som sjutsar heller, men man ska se lösningar ist för problemen så blir allt så mycket lättare.

Bilder på vilddjuret i skogen kommer senare. Bilder upplaga i nytt inlägg

Klo klippning och vetrinärbesök

Hej,
Nu var det länge sedan ajg hann med och skriva nått, här har det hänt lite av varje.
Mamma och pappa har varit här och hälsat på och Aphrael älskade pappa, vilket alla hundar gör iof, så det blev massor med mys i sängen för pappa och Aphrael.
Mamma hjälpte mig att klippa klorna på fröken bus, inge roligt tyckte Aphrael, men fann sig i behandlingen, så det är inga större problem att klippa klorna, skönt.

Sen har ju fröken fått sin 12 veckors vaccination, väntrummet hos vetrinären var mycket spännande och så många som ville klappa och prata med henne, så hon var överlycklig, vågen var dock lite läsking i några sekunder sen stod hon så fint på den och lät sig vägas, 9 kilo väger hon, börjar bli stora damen.

Sen var det ju dax att gå in i undersökningsrummet och få sprutan, OJ vad hon skrek det var jätte läskigt, hon lät som om man höll på att döda henne, så vetrinären som skulle ge sprutan fick lov att be om hjälp av en till vetrinär, men ändå så skulle Aphrael klättra upp på mattes axel, så liten och ynklig hon såg ut och så hann hon kissa lite på husse oxå.
När hon väl fått vaccinationen så var hon lika lycklig som vanligt och lät sig glatt mutas med levergodis av vetrinären, jätte bra vertinär som satte sig på huk på golvet och gosade, pratade och gav godis, så hela besöket skulle avslutas possitivt.
Fick även rådet att komma på studiebesök med jämna mellan rum så att det blev något naturligt som man gjorde lite närsom helst.

     

 


Duktig tjej

Aphrael har hittills lärt sig sitt innan maten, sitt innan vi tar på koppel och går ut även när vi gårin sitter hon på bron och sedan när vi tar av koppel, och detta bara utav att titta på dom andra hundarna.
Så nu mer så sitter hon utan komando vid dessa tillfällen, men ibland får man säga sitt och så vips så sitter hon fint *stolt matte*
Sen har hon även lärt sig gå hyfsat fint i koppel, nu ska hon bara lära sig gå på vänster sida oxå, hon gör som ikaroz gjorde när han var liten går på höger sida.

Sen har vi varit på skjutbanan idag och Aphrael reagerade inte på skotten, iof så hade vi Ikaroz med som är helt skottsäker.
Vi började med att låta Aphrael och Ikaroz springa lös på skjutbanan och sedan när Aphrael hade undersökt hela platsen fick dom sätta sig i bilen och jag stängde bakluckan Ronnie gick då och sköt 3 skott, ingen reaktion, när han skjutit klart släpte vi ut hundarna igen och så fick dom springa en stund till, allt gick superbra.


     


Så här såg det ut i morse tydligen

Bilderna...

Här kommer bilderna jag inte lyckades lägga upp igår kväll/natt, men nu fungerar det spom det ska igen.

             
Skogspromenad, bus med Zacke, lek med matte och sen sova lite.

bild



Igår kväll, en busig liten fröken som anfaller matte i sängen.

ARG!!!

Går inte lägga upp bilder, för blogg.se har flyttat till publishme.se och gjort om en massa så vill jag lägga upp bilder blir varje ny bild ett nytt inlägg, Imorgon ska jag ringa och klaga.
Men tills dess blir det några bilder i nyainlägg i allafall.


Äntligen ledig...

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men jag har inte orkat då jag jobbat, jobbat och jobbat lite till, men nu är jag ledig tills på fredag.

Här har det inte hänt så mycket, i lördagsvar vi på bröllop och Aphrael och Ikaroz var medoch satt i bilen, det blev mycket springande in och ut för att kolla så hundarna hade det bra.
Dom charmade nästan alla bröllopsgäster, Ikaroz var överlycklig han älskar uppmärksamheten, Aphrael var lite skeptisk i början men vande sig snart och viftadeglatt på svansen åt alla som ville klappa och pussa henne.
Specielt förtjust belv hon i en liten kille på 11/2- 2 år som kom tultandes och ville klappa med pappa hack i häl.

Annars så har det rullat på i vanlig ordning med skogspromenader, lek och mys, Zacke och Aphrael fortsätter sina försök att riva huset och möblera om. Dessutom har vi fått nya morgonrutiner som innebär att jag får sova fram till 8 istället för halv 7 -7 tiden, vilket jag uppskattar massor.
I veckan ska vi även iväg och få 12 veckors vaccinationen och nu ska jag ta och klippa klorna på frökenbus, hoppas det går bra.


Sovmorgon...

Japp idag fick jag riktig sovmorgon, när jag vaknade vid 9:30 låg Aphrael fortfarande och sov!!!
Men hon vaknade då jag började röra mig, så då var det dax att gå ut och kissa fröken och sedan ge alla hundar mat.
Efter maten var det dax för lite lek och bus ute i värmen, alldeles för varmt för att göra några direkta ansträngningar.
men det tyckte inte vilddjuret som for som en mesil fram och tillbaka.
Nu ska jag snart iväg och jobba, sen ikväll när det inte är lika varmt blir det en skogspromenad innan hundarna får kvällsmat.
Just nu ligger fröken bus utslagen under köksbordet och sover, dom är ju bara för söta när dom sover gott:)

   

Bus, mys och lite vila

Fullt ös medvetslös!

Ja det är iaf våra hundars motto.
Idag var vi till skogen med alla tre hundarna, första gången för Aphrael, jo hon har ju varit i skogen med uppfödaren men det var första gången hon var i våran skog.
Hon och Ikaroz fick vara lösa, ikaroz är viltren och Aphrael för liten för att jaga djuren, medans Zacke till hans stora förtret fick gå i långkoppel.
Solen sken och det var underbart härligt ute och jätte roligt att se hundarna mysa runt, ja ni får själva se, här kommer nåågra bilder från dagens äventyr:)

   
 
Visst ser det för härligt ut

Allt går bra:)

Nu har Aphrael bott hos oss i 5 dagar, hon blir tryggare och tryggare för varje dag som går, hon och Zacke leker som dårar tillsammans, Ikaroz är lite mer reserverad och försiktig och vaktar fröken då hon och Zacke leker så inte Zacke är för hårdhänt då kommer Ikaroz och morrar åt honom.
Sen så fortsätter Aphrael och Zacke leka som om inget hänt, så allt går super bra:)
Men det som chockade mig mest var första morgonen när vi vaknade av att Aphrael stod i sängen och pussade och tvättade mig, min första tanke då var hur i h*lvete kom hon upp i sängen!?
Hon är ju bara 10,5 vecka och inte större än en katt, men jäklar vad hon kan hoppa, smidig och spenstig som få.

Det blir lite olyckor på köksmattan på nätterna, men annars så visar hon tydligt att hon vill ut. Aphrael är oftast lös men på morgonen och kvällarna tar jag på koppel, hon går oväntat fint i koppel även om hon inte gillar att man tar på henne det, men när det väl är på så bryr hon sig inte om kopplet.

   
Lite ögongodis :)

RSS 2.0