Bus med Nova

Vi var ju som sagt på brukshundsklubben men Lotta och hennes hund Nova tidigare idag, hundarna lekte snällt efter att morrar och kaxat sig lite först, men det var jag beredd på för morrhoppan till hund jag har är ju lite småkaxig i början, men det går snabbt över.
Nova är en rottis/schäffer blandning på 2,5 år och jättesnäll, vaktar dock "sina" leksaker idag var snöbitarna från plogningen hennes leksaker och Aphrael fattar ju inte att hon inte ska försöka ta något från en hund som visar tänderna och morrar så det blev lite bråk mellan damerna som snabbt gick över, förhoppinignsvis lärde Aphrael sig något på kuppen.
Det bästa är att hundarna kom överrens och att Lotta med familj och Nova bara bor 5 min gångavstånd från oss så fler lekträffar för hundarna och långpromenader lär det bli, iaf då vi är ledig samtidigt:)



Busiga vilddjur:)








Söhögar i massor var det på bhk


Lördagsbus

Var en sväng till brukshundsklubben igår så Aphrael fick springa av sig lite energi, ska iväg dit idag igen Lotta och hennes hund Nova, så dom ska få leka av sig massor:)
Här kommer lite mobil bilder från igår....






Diverse bilder...

som jag borde lagt upp tidigare....

Matte har även fått nytt jobb så nu jobbar jag nästan bara kvällar, så Aphrael har slutat på dagis.
Idag är det fredagsmys som gäller när matte kommer hem från jobbet, med ben åt Aphrael och vin åt oss med 2 ben och massor med kel och mys för oss alla:-)
Trevlig helg nu!


En eftermiddag/kväll på brukshundsklubben med lek, bus och träning.


Brukshundsklubben, någon är sugen på köttbullar och mys med husse.


Tittar på blindhundsträning på tv, myser med matte och hon har lärt sig hur flickorna i sthlm gör ;-)



Men lek med mig då, snälla!!!


2010-01-25

I dag började jag och Aphrael dagen med att ta bussen till Tyresö brukshundsklubb för att träna stanna och inkallning, men gissa om jag blev förvånad då det var massor med folk där en måndag klockan 10.

Men det spelade ju egentligen ingen roll för Aphrael ska ju kunna jobba med mig trots störande moment runt om, och träningen gick jättebra, tränade och lekte om vartannat i 1 1/2 timme sen gick vi hem och Aphrael fick vara lös och vi tränade fot på vägen och Aphrael gick snällt fot trots mötande hundar, vi stannade till vid lydnadsklubben  en sväng och tittade på apportträning för jakt labradorer, men då var det en dam som var rastlös för hon ville ju dit och leka med alla andra dom andra hundarna som fick apportera.

Vi varvade fot med springa fritt/lek och inkallning där hon skulle komma och sätta sig på vänster sida, lydnaden går framåt med en väldans fart och Aphrael tycker det är roligt och är väldigt lyhörd.

Där emot verkar damen har fått problem med ögonen, hon hade ögoninflammation i början av december och har sedan dess varit kladdig i ögonen till och från, fick medicin utskrivet då vi var till vet. Och då blev hon bra ett par veckor sen började det igen har fått tid hos vet klockan 16:30 idag få se vad dom säger.

Hemkommen från vet. Aphrael har tydligen låg tårproduktion och har fått droppar, comfort shield,  som jag ska droppa i hennes ögon 2 gånger per dag samt en remiss till en ögonspecialist i Gustavsberg den 26/2, tydligen den bästa i Stockholm enligt Bollmora vetrenär klinik.

 

Tränar på att gå fot

Tränar inkallning


RSS 2.0