Resan hem!

Resan hem tog oss nästan 10 timmar, Aphrael sov nästan hela vägen, vaknade till och pussades lite och så ut och kissa sen somnade hon gott om.
Matte somnade hon oxå en stund, man blir ju så trött avatt åka bil.
Vi stannade till vid luleån (tror jag det var) där fick hon äta lunch åt lite ca 1/3 av potionen och vi stannade där ca 1 timme så maken fiskade,  var ju fritt fiske (dvs inget fiskekort behövdes) men han fick ingen fisk synd nog, hade varit gott med öring.
Sen åkte vi vidare, efter bara några mil kräktes Aphrael upp sin lunch stackarn, så hon fick ingen mer mat under resan, bara vatten.
Väl hemma fick Ikaroz och Zacke stanna i bilen så hon fick inspektera sittnya hem och äta mat i lugn och ro, hon måste vart riktigt hungrig för honåt upp både det som var kvar sen lunch och middagspotionen.
Sen fick Ikaroz komma in, men han bara nosade sen gick han och satte sig vid sin matkopp för han tyckte att nu är det dax för mat.
Zacke var mer nyfiken när han fick komma in, han nosade och inspekterade Aphrael rejält så hon kröp in bakom mina ben och stoppade fram nosen och nosade hon oxå.
Samanfattningsvis, så kan man lugnt säga att allt gick över förväntan:)

Bilder kommer.

 
Som sagt resan hem var inga problem

Överkalix

Ja igår hämtade vi hem Aphrael, vi åkte upp till Överkalix i förrgår och bodde på en lantgård över natten, lantgården låg jätte fint uppe på en "kulle" med vatten tror det var kalix älven rinnande förbi på baksidan.'
Det var otroligt vackert uppöver, vatten avalla slag, skog och mysiga rastplatser, vi kommer åka upp igen fast då på en mini semester, typ fiska och mysa runt bara.
När vi väl kom upp till överkalix efter ca 8 timmar i bilen åkte vi och "checkade in" där vi skulle bo  och Ikaroz fick härja runt med en annan stor hund som bodde på gården, när dom lekt färdigt ringde jag uppfödaren och vi åkte dit, men jag lyckades virra iväg oss på fel vägar, men efter mycket snurra runt så kom dom och mötte upp oss.

Hos uppfödaren så blev vi överrösta men pussar och glada hundar/valpar, dom hade 2 st valpar kvar, Aphrael samt en liten tjej med överbett, som var sjukt söt hon såg ut som en näbbmus.
Aphrael visade sig vara en liten tuff tjej, över mysig men kaxig.
Uppfödaren var helt underbar, väldigt mån om hundarna och lättsam precis som det ska vara, hon fick förklara för mig vad skillnaden är mellan hundklubbarna (skk, svbk samt kelpieklubben) så nu vet jag att jag måste vara medlem i skk för att få ställa på skks utställningar och svbk om jag vill kunna tävla i bruks.

Återkommer med resten av resan/ vistelsen snart, nu ska jag springa ut med valpen sen ska jag se till att få i mig mera kaffe.

Välkommen!

Hejsan,
Om 3 dagar, på tisdag åker vi upp till Överkalix för på onsdag hämtar hem en liten australian kelpievalp, gissa om dagarna går sakta.
Aprael som hon heter kommer från kennel arctickelpie och hon är då nästan 10 veckor hon är leverbrun (tror jag färgen heter).
Som ni kanske redan listat ut kommer denna blogg handla om Aphrael och mig och våran väg till ett gott samarbete men även lite om våra andra hundar som är av raserna jämthund 1 år (i juli)och en blandras 3 år (i augusti en schäfer/labrador blandning).

Denna blogg kommer att bli en direktlänk från hemsidan så fort den är klar: aphrael.se sidan fungerar dock inte ännu men den kommer inom kort.

Ha en bra kväll!

RSS 2.0