F4-Exponorr

Den 8 november ska jag göra ett nytt försök att ställa ut Aphrael, hon har blivit mycket tryggare och säkrare på nya människor nu, och utställningen är på Frösön här i östersund, fick PM:et idag på mailen hade glömt att jag anmält henne dit, så nu får vi hålla tummarna på att fröken bus beter sei som hon ska i ringen.
Ronja ska dessutom, om Aphrael inte stressar upp sig få gå barn med hund med henne, så jag hoppas det går bra och att fröken inte börjat löpa till dess.

SNÖ!

Det har snöat här ikväll så nu är det vinter på riktigt, jag är inte direkt överlycklig men det är hundarna, Aphrael tyckte att det där vita påmarken är jättespännade, tyvärr hade jag ju inte kameran med ut nyss, men riktigt kelpiefnatt fick hon:)
Veckan som gått har vi haft barnen, så det har varit fullt upp, men så är det ju ibland.
Vi går just nu bara och väntar på att fröken bus ska börja löpa, hon är lätt svullen och det har börjat hända små olyckor inne igen, samt att Zacke tycker att hon är extra spännande medans Ikaroz vaktar henne så Zacke har blivt nertryckt av Ikaroz rejält nu senaste veckan, så just nu är vi extra uppmärsamma på dom, och Aphrael får inte längre vara i hundgården med Zacke.
Min lilla bebis ska visst bli stora damen snart...

Just ja Aphrael har även börjat leka med Ikaroz nu, men Ikaroz vet inte riktigt hur han ska beteé sig mot henne, hon har ju aldrig velat leka tidigare, men han gör sitt bästa att leka lugnt.

    
Mys med ronja            Kidzen myser med Zacke    Emelie och Zacke


Aphrael attackerar Ikaroz

Hundmassage

Igår var jag på första kurstillfället av fem träffar, Aphrael fick inte följa med första gången.
Så igår var det bara teori för hela slanten, det var jätte intressant men jag måste läas igenom mina anteckningar för jag hade jobbat natt och inte sovit så det mesta av informationen är suddiga idag.
Återkommer mer om massagen när jag läst allt och är lite piggare.
Ha det så bra så länge

Ingen hundkurs

Blev ingen hundkurs idag, då jag fortfarande har ont och inte gärna vill överbelasta min stackars fot, och på söndag lär det ju inte heller bli någon efter som jag jobbar natt i helgen, fan va tråkigt det är när man missar massa pga att man gör sig illa och inte går till läkren itid:(

Ronnie ringde nyss, han är ute och går med Aphrael och ut ur skogen kommer en grävling, Aphrael blir skogstokig och morrar och skäller så tre meter från dom tvär vänder grävlingen och Aphrael står och morrar mot det håll grävlingen försvann.
Och så här vill folk bo? med vilda djur som smyger runt husen är väl bara att vänta på att vargen kommer och smyger förbi oxå, björn har vi ju redan haft, rävar som snor leksaker och skor om man har dom ute, och nu grävling....Nej dax att flytta till betongdjungeln ist...

Nu ska jag gör ordning mat åt hundarna sen blir det filmmys med Aphrael i soffan.


Värme dyrkare

Kom in i vardasrummet och hittar Aphrael intryckt mellan kaminen, där det brinner och vedkorgen, såg riktigt hur hon njötav värmen, får nog sluta låta henne vara i vardagsrummet självså hon inte bränner sig på glasrutorna som blir jättevarma....
Just nu ligger hon i fåtöljen och sover gott, imorgon är det hundkurs igen, roligt roligt, man blir ju så uttråkad av att inte kunna göra något:(

Mattegrisen

Aphrael har dom senaste dagarna varit sjukt mattig, följer efter mig överrallt,får knappt gå på toa ifred.
Sen ligger hon i soffan brevid mig hela dagarna, och ska jag hämta kaffe är hon hack i häl, nog för att det är mysigt att känna sig uppskattade, men det börjar bli lite jobbigt då jag nästan snubblar med kryckorna över henne, tror nästan att hon är lite orolig för matte som har ont...
Mattes gosegris:)

Morr...

Skulle ju ha varit på hundkurs idag, men jag blev tvungen att ringa och säga att vi inte skulle komma, har ju lyckats ställa till det ordentligt för mig, gjort illa foten, så jag kan inte gå, haltar runt och svär mest hela tiden för att jag inte kan göra det jag vill och brukar.
Tyckte att vi skulle åka till kursen iaf, bara svänga förbi Akuten och kräva kryckor så jag kunde träna med Aphrael, men där sa Ronnie ett bestämt Nej, orättvist, det är ju kurserna som jag längtar till hela veckan.

Så nu ska jag snällt åka till Akuten, fick tid kl 14:40, och då ska dom få fixa mig så jag kan gå igen, lite voltaren eller nått så kanske jag åtminstonne kan gå ut med hundarna igen iaf, som det är nu så går jag ut på bron, släpper Ikaroz och Aphrael så får dom göra ifrån sig på egen hand.
Kan tillägga att Aphrael tycker att matte är bra tråkig just nu som inte vill leka eller gå tillskogen:(

Nej nu har jag gnällt klart för en stund.

Hundmassage

Jag ska börja läsa hundmassage, skk har en utbildning här i Östersund som börjar den 21 Oktober. Dom ringde härom dagen och berättade att jag kommit med på kursen.Det ska bli så roligt har länge velat läsa till hundmassör på Axelssons men kurserna är i göteborg eller stockholm så det är ju en bit, och sen är dom lite smådyrt, men om det är lika intressant som jag hoppas och tror så ska jag söka dit i alla fall, alla mår ju bra av lite massage ibland så varför ska inte hundarna få njuta av det.
Vid första kurstillfället får Aphrael stanna hemma, men sen ska även hon få följa med så jag lär mig massera henne på ett korrekt sätt.

Valp/unghundskurs

Nu är vi just hemkomna från hundkursen, vi åkte buss dit idag, Aphrael var jätteduktig och fann sig i att åka buss, men hon var tvungen att skälla utden stackars busschaffören först.
I stan fick vi byta buss och fick veta av chaffören att vi var tvungna att kliva av vid Ok i Lungvik, jaja tyckte jag det kan ju inte vara så långt att gå, men fan vad fel jag hade det tog mig och Aphrael 25 miuter att komma till brukshundsklubben, hade väl tagit 15 om jag gått själv, så egentligen var det väl inte så längt, men det kändes sjukt långt när vi gick.

Väl framme på Öbhk så var Aphrael på bushumör, men kursen började med mysstund så hon slappnade av och blev lugn fort. annars såhar vi tränat på följa, och själv tycker jag att Aphrael är väldigt duktig på att följa och hon håller bra ögonkontakt, även om hon när tillfäller ges försöker leka igång nån av dom andra hundarna.
Sen provade vi lite inkallning i långlina, och Aphrael kom som ett skott (andra gången jag kallade iaf) före satt hon och inspekterade skogen och var i sin egen lilla värld.
Men hon gör framsteg, Titti (kursledaren) fick känna på Aphrael idag och en annan kurs deltagare fick ge henne godis och hon vågade nosa på lite människor, och hon skällde inte en enda gång:)
Och verkade tycka att det var riktigt mysigt att få vara medinne i klubbstugan (hundar får egentligen inte vistas i själva stugan, men ibland så går det bra) hon låg först i buren och sov en stund, köpte en tygbur idag, sedan fick honkomma ut och vara med medans vi lyssnade på Titti, då passade Aphrael på att nosa på några deltagare.

Så jag är mycket nöjd med dom framsteg hon gör.


Pm till sundsvalls utställningen

Fick pm:et för utställningen i sundsvall idag, 9 kelpies var av 3 valpar, och jag har ju sagt att jag inte ska ställa Aphrael något mer innan hon blivit mer trygg i sig själv, som ni kanske minns så har hon ju blivit jätte skygg mot nya människor, och skäller ut dem, men när jag öppnade brevet och såg hu många som skulle vara med fick jag sån lust att ställa henne iaf, har ju saknat konkuransen på dom andra utställningarna.
Nu vet jag inte hur jag ska göra, vill ju så gärna, men är samtidigt orolig för om Aphrael blir mer nojjig förnya människor.
Så vi får se hur det blir.

En solig eftermiddag

PÅ eftermiddagen sprack det upp, himlen blev blå och solen sken, såvi tog med hundarna till skogen så dom fick springa av sig lite överskotts energi, dom hann till och med bada i tjärnen, galna hundar, men det var en riktigt härlig eftermiddag.

När vi kom hem klämde både Zacke och Aphrael ner sig i hundbädden, trångt som sjutton, men dom verkade nöjda iaf...

     
Demon hundar och solnedgång


Myspys

Nordanvind och vågrätt regn

Hej,
Nu har det varit dålig uppdatering här, men det har inte hänt så mycket.
Jag hade det riktigt bra i Turkiet, åt gott, träffade trevliga människor och shoppade lite, sola och bada, lyckades även bränna mig så jag fick hålla mig i skuggan sista dagarna.
Var dock väldigt tomt utan alla hundarna, hade ju hela sängen alldeles för mig själv!

Imorse klockan 8 ringde väckarklockan, jag och Aphrael skulle på hundkurs, med efter att tittat ut genom fönstret och insett att det var storm och att det regnade vågrätt såstannade vi hemma, inte ens regnställ skulle kunna hålla mig torr och Aphrael då som inte ens har ett regntäcke, så vi får hoppas på bättre väder nästa söndag, kursen är allmänlydnad på 24 kurstimmar uppdelat på 8 tillfällen.
Vi har ju även valpkurs på torsdagkvällar, men eftersom Aphrael har blivit så osäker på nya människor så beslöt jag mig för att även börja på allmänlydnaden, bryrmig inte om kursen i sig just nu, är bara intresserad av att låta henne träffa mycket nya snälla människor och hundar så hon kan bli trygg i sig själv, lydnads biten får jag ta sedan när hon är en trygg och lycklig individ.....
Önskar bara jag visste vad som hänt, för hon har vad jag vet aldrig blivit skrämd, om nu inte dommaren på förra utställningen skrämde henne, hon var ju ganska framfusig, och Aphrael bettede sig ju inte som vanligt alls då...
Hur som helst nu är det bara att träna henne på att umgås med nya människor och hoppas hennes osäkerhet försvinner.

Annars så är det bara bra med mattes buskelpie,hon ligger i skrivandets stund brevid mig i soffan och sover gott, medans husse och Marcus spelar Tv-spel...

Ha det bra nu!



Trött kelpie som undar varför marcus kommer med kameran

RSS 2.0